FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 13. lipnja

ZAGREB, 12. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 13. lipnja.
ZAGREB, 12. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 13. lipnja.

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primit će ministra vanjskih poslova Češke Republike Karela Schwarzenberga koji će boraviti u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Dvoje ministara sastat će se u 8.15 sati, a nakon sastanka izaslanstava, ministrica Grabar-Kitarović i ministar Schwarzenberg dat će izjave za medije u 9.00 sati u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, Trg N. Š. Zrinskog 7-8.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader sastaje se Hansom Dietrichom Genscherom, bivšim njemačkim ministrom vanjskih poslova, zaslužnim za priznavanje hrvatske neovisnosti. (zgrada Vlade, 14:45 sati).

ZAGREB - Prigodom Dana hrvatske diplomacije, 7. lipnja, i obilježavanja 15. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija od 11. - 16. lipnja 2007. godine organizira niz aktivnosti kojima obilježava spomenuti dan. Tako će u srijedu Hans Dietrich Genscher, koji je obnašao dužnost ministra vanjskih poslova SR Njemačke u doba hrvatskih napora za neovisnost pri čemu je odigrao važnu ulogu, održati predavanje u Preporodnoj dvorani HAZU-a, Opatička 18, u 18.00 sati.

ZAGREB - Počinje konferencija "Civilno društvo u Hrvatskoj - radovi u tijeku". Konferencija se organizira povodom završetka šestogodišnjeg CroNGO programa, koji je provodila Akademija za razvoj obrazovanja (AED), uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj, a za vrijeme kojeg je uloženo više od 12 milijuna američkih dolara u razvoj civilnog društva u Hrvatskoj. Uvodne govore na konferenciji, na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja o stanju nevladinog sektora u RH i o volonterstvu, održat će direktor misije USAID-a u RH William Jeffers, direktorica CroNGO programa Jennifer Stuart, predstojnik Ureda za udruge Vlade RH Igor Vidačak i predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva Toni Vidan.

- Hotel International, Miramarska 24, s početkom u 11.00 sati

BRUXELLES - Hrvatski ministar znanosti, prosvjete i športa Dragan Primorac će, zajedno s predstavnicima Srbije i Makedonije, a u nazočnosti povjerenika za znanost i istraživanje Janeza Potočnika, potpisati pristupanje 7. Okvirnom programu Europske unije. Riječ je o glavnom instrumentu za financiranje znanosti i istraživanja EU na europskoj razini. Sedmi Okvirni program, čiji ukupni proračun premašuje 50 milijardi eura, obuhvaća razdoblje 2007.-2013. te je prirodni nasljednik 6. Okvirnog programa (2002.-2006.), koji je Hrvatska, kao zemlja kandidatkinja za EU, potpisala u studenom 2005, a postala sudionikom od 1. siječnja 2006.

Ministar Primorac će se sastati i s povjerenikom Europske komisije za obrazovanje i kulturu Janom Figelom.

BRUXELLES - Europska komisija obnovit će pregovore sa Srbijom o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), koji su prekinuti prije više od godinu dana.

IZRAEL - Knesset bira novog izraelskog predsjednika.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren, Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙