FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: 10. svjetski kongres iz reprodukcijske imunologije

Opatija,10. lipnja 2007. (Hina) - Deseti svjetski kongres iz reprodukcijske imunologije na kojemu će do 14. lipnja sudjelovati oko 250 stručnjaka i znanstvenika iz 34 države počeo je večeras prigodnom svečanošću u Grand Hotelu Adriaticu.
Opatija,10. lipnja 2007. (Hina) - Deseti svjetski kongres iz reprodukcijske imunologije na kojemu će do 14. lipnja sudjelovati oko 250 stručnjaka i znanstvenika iz 34 države počeo je večeras prigodnom svečanošću u Grand Hotelu Adriaticu.

Kongres je otvorio rektor riječkog Sveučilišta i predsjednik Svjetskog društva za reprodukcijsku imunologiju akademik Daniel Rukavina.

Akademik Rukavina istaknuo je da je riječki Medicinski fakultet po drugi put domaćin tog vrhunskog znanstvenog skupa te ocijenio da je time hrvatskim imunolozima iskazano veliko priznanje.

U nastavku skupa, akademik Rukavina održao je glavno plenarno predavanje "Povijest reprodukcijske imunologije: Moj osobni pogled".

Tijekom kongresa predavanja će održati još 73 znanstvenika, koji su vodeći stručnjaci u pojedinim područjima znanstvenih istraživanja.

Skupa je organiziran je u 11 glavnih tema na kojima će predavači iznijeti rezultate najnovijih istraživanja i sintezu stajališta u pojedinim istraživačkim područjima.

Glavne teme su imunologija gameta, imunost sluznica u reprodukcijskom trakstu, HIV i reprodukcija, glavni sustav tkivne srodnosti i reprodukcija, imunoendokrine interakcije u trudnoći, citokini i signaliranje u majčino-fetalnoj plohi, regulacijski mehanizmi u trudnoći, uloga NK stanica u implantaciji i trudnoći, imunologija i preeklampsija, inflamacija i implantacija te klinička imunologija.

Kako je rečeno, osim rasprava o najnovijim dostignućima u temeljnim i kliničkim istraživanjima, kongres će naznačiti i viziju novih istraživačkih pristupa.

Kongres su organizirali Svjetsko društvo za reprodukcijsku imunologiju i Medicinski fakultet u Rijeci, pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića.

Organizatori su istaknuli da je cijeli lipanjski broj znanstvenog časopisa American Journal of Reproductive Immunology posvećen ovome znanstvenom skupu, odnosno radovima pozvanih predavača i sudionika kongresa.

(Hina) xhsup yln

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙