FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 1. lipnja

ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 1. lipnja.
ZAGREB, 1. lipnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 1. lipnja.

ZAGREB - Gospodarski forum hrvatskih i ukrajinskih gospodarstvenika, organiziran povodom posjeta Hrvatskoj ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka (Hrvatska gospodarska komora, 9.00 sati). Na forumu je trebao sudjelovati i Juščenko, ali je on u četvrtak navečer skratio posjet Hrvatskoj i hitno otputovao u domovinu zbog zaoštravanja političke krize koja već dva mjeseca potresa Ukrajinu.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović primit će ministra vanjskih poslova Ukrajine Arsenija Jaceniuka. Grabar-Kitarović i ministar Jaceniuk potpisat će Plan suradnje Republike Hrvatske i Ukrajine za razdoblje 2007.-2008. i Zajedničku izjavu o suradnji na području europskih i euroatlantskih integracija. (MVP, Sastanak u 11.00 sati, izjave za medije - 11.45).

SARAJEVO - Sastanak predstavnika zemalja-članica Jadransko-jonske inicijative (JJI) na ministarskoj razini.

MADRID - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će Španjolsku gdje će se susresti s kraljem Juanom Carlosom, premijerom Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom i ministrom vanjskih poslova Miguelom Angelom Moratinosom. Američka državna tajnica želi ovim posjetom unaprijediti odnose sa španjolskom socijalističkom vladom u vezi s Irakom.

FINSKA - Na snagu stupa zabrana pušenja u barovima i restoranima. Bit će dopušteno postojanje posebne prostorije za pušače s odvojenim ventilacijskim sustavom, a duhanski se dim neće smjeti širiti iz pušačkoga u nepušački dio ugostiteljskog objekta.

RIM - Talijanski sindikat javnoga sektora organizira jednodnevni štrajk u znak prosvjeda zbog vladina prijedloga reformi.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović i Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: ** 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙