FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 8. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 8. svibnja
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 8. svibnja

BEČ - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nastavlja posjet Austriji gdje se prvog dana posjeta sa stao sa svojim austrijskim kolegom Heinzom Fischerom, kancelarom Alfredom Gusenbauerom i predsjednicom parlamenta Barbarom Pemmer. Drugog dana posjeta hrvatski predsjednik će se susresti s predstavnicima Gradišćanskih Hrvata, kao i hrvatskih udruga u Austriji, a zajedno s Fischerom prisustvovat će otvaranju austrijsko-hrvatskog gospodarskog foruma gdje će govoriti o gospodarskim odnosima dviju zemalja. Na austrijsko-hrvatskom gospodarskom forumu sudjelovat će i hrvatski ministar gospodarstva Branko Vukelić koji će prezentirati potencijale ulaganja u Hrvatsku te rezultate gospodarske politike i mjera hrvatske Vlade.

BRUXELLES

U Bruxellesu se sastaje Vijeće za financije i gospodarstvo (ECOFIN). U jednom dijelu toga sastanka sudjelovat će i ministri i predstavnici središnjih banaka iz kandidatskih zemalja. Hrvatsku će predstavljati ministar financija Ivan Šuker, pomoćnik ministra Zdravko Marić, a Hrvatsku narodnu banku zamjenik guvernera Boris Vujčić. Ministri će donijeti Zajednički zaključak Pretpristupnih ekonomskih programa zemalja kandidata.

BRUXELLES - Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sastaje se s europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom.

BELFAST - Nova sjevernoirska vlada u kojoj su zastupljene glavne političke stranke katolika i protestanata trebala bi početi s radom. Prvom zasjedanju vlade u kojoj su zastupljene protenstantske i katoličke stranke prisustvovat će i britanski premijer Tony Blair i njegov irski kolega Bertie Ahern.

ABU DABI/RIJAD/KAIRO/AMAN - Američki potpredsjednik Dick Cheney kreće na turneju koja će ga odvesti u Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Egipat i Jordan gdje će se čelnicima razgovarati o ključnim pitanjima od obostranog interesa interesa.

BERLIN - Konferencija na temu "Europa, UN i budućnost mirovnih operacija" s posebnim izaslanikom UN-a za Kosovo Marttijem Ahtisaarijem.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙