FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra nastavlja o poticanju malog gospodarstva

ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 25. sjednicu nastaviti danas započetom raspravom o predloženim izmjenama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva.
ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će 25. sjednicu nastaviti danas započetom raspravom o predloženim izmjenama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Tim se izmjenama kroz novu definiciju malog gospodarstva koja je usklađena sa Zakonom o računovodstvu i smjernicama EU-a, kani proširiti krug malih i srednjih poduzetnika koji kandidiraju za državne potpore.

Izmjene predviđaju poboljšanje statističkog izvještavanja, tako da se izbjegnu višestruke statističke definicije, te poboljšanje sustava upravljanja poticajnih mjerama namijenjenih malom gospodarstvu.

Predviđene su i posebne poticajne mjere za stručnu izobrazbu, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju poduzetnika, obvezna primjena propisa o državnim potporama prilikom dodjele potpora, povećava se broj nositelja programa razvoja malog gospodarstva itd.

Sabor bi potom, u trećem čitanju, trebao raspraviti prijedlog novoga zakona o oružju, kojim se savjesnim i odgovornim osobama želi omogućiti držanje i uporaba oružja, a one nesavjesne destimulirati, posebno što se tiče nelegalnog oružja.

Zakon postrožuje uvjete držanja i uporabe oružja, predviđa da se liječnički pregled za dobivanje oružne dozvole obavlja svakih pet, umjesto svakih deset godina.

Novi zakon ponovno uvodi tzv. "legalizaciju" oružja (koja bi se mogla obaviti u roku šest mjeseci od stupanja na snagu zakona), te dobrovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a za što nema vremenskog ograničenja i provodilo bi se po novom modelu - građani više ne bi sami donosili oružje u policiju već bi pozvali policiju kojoj bi predavali oružje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙