FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venezuela: Chavez optužio prosvjednike za "fašistički napad"

CARACAS, 29. svibnja 2007. (Hina/AFP) Studentski prosvjedi protiv zatvaranja oporbene televizijske postaje RCTV (Radio Caracas Television) nastavili su se u utorak u Venezueli, dok predsjednik države Hugo Chavez upozorava na "fašistički napad" protiv "revolucije".
CARACAS, 29. svibnja 2007. (Hina/AFP)

Studentski prosvjedi protiv zatvaranja oporbene televizijske postaje RCTV (Radio Caracas Television) nastavili su se u utorak u Venezueli, dok predsjednik države Hugo Chavez upozorava na "fašistički napad" protiv "revolucije".

U radiotelevizijskom govoru, Chavez je opetovao da je donio "neopozivu i zakonitu" odluku odbivši produžiti koncesiju RCTV-u koji je u nedjelju zamijenila "socijalistička postaja" TVES koju financira država.

Venezuelski čelnik koji se nije pojavljivao u javnosti od zatvaranja postaje, pozvao je pristaše da "brane revoluciju od novog fašističkog napada".

Više tisuća studenata prosvjedovalo je u utorak u Caracasu i u drugim gradovima u zemlji, dan nakon sukoba s policijom u kojima je u prijestolnici ozlijeđeno 17 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙