FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Venezuela: policija rastjeravala prosvjednike protiv gašenja RCTV-a

CARACAS, Venezuela, 28. svibnja 2007. (AP/Reuters) - Policija je noćasvodenim topovima i suzavcem rastjeravala prosvjednike protiv odlukevenezuelanskog predsjednika Huga Chaveza da onemogući daljnji radnajgledanije privatne televizijske postaje u državi RCTV (RadioCaracas Television).
CARACAS, Venezuela, 28. svibnja 2007. (AP/Reuters) - Policija je noćas vodenim topovima i suzavcem rastjeravala prosvjednike protiv odluke venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza da onemogući daljnji rad najgledanije privatne televizijske postaje u državi RCTV (Radio Caracas Television).

Prosvjednici su se raštrkali pred vodenim topovima, a potom su se, pjevajući nacionalnu himnu, vratili pred zgradu državnog vijeća za telekomunikacije, kako bi se suočili s policijom.

Policija je izvijestila da su prosvjednici bacali kamenje i boce, te da su ozlijedili najmanje četiri policajca.

Zaposlenici RCTV-a istodobno su se okupili pred kamerama, uzvikujući "sloboda!" i opraštajući se s gledateljima u izravnom prijenosu.

RCTV je trebala biti izgašena u nedjelju, budući da joj je Chavez oduzeo koncesiju i odlučio da će na toj frekvenciji ubuduće emitirati Socijalistička televizija TVES, koju financira država.

Vodstvo kuće u nedjelju je objavilo da je vojska zaposjela RCTV-ove odašiljače, a ravnatelj Marcel Granier Chavezovu je odluku nazvao totalitarističkom.

Chavezova odluka da RCTV-u oduzme koncesiju izazvala je i međunarodnu osudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙