FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za projekt "Obonjan Rivijera" prispjele četiri ponude

ŠIBENIK, 25. svibnja 2007. (Hina) - Na natječaj za turistički projekt "Obonjan Rivijera" na otoku Obonjanu, koji je raspisao grad Šibenik, prispjele su četiri ponude koje su danas javno otvorene u Gradskoj vijećnici.
ŠIBENIK, 25. svibnja 2007. (Hina) - Na natječaj za turistički projekt "Obonjan Rivijera" na otoku Obonjanu, koji je raspisao grad Šibenik, prispjele su četiri ponude koje su danas javno otvorene u Gradskoj vijećnici.

Riječ je o ponudama tvrtke ISOTEC-grupe iz Luksemburga, Clinique Francaise iz Portugala, Jupiter Adriatica iz Švicarske te zajedničkoj ponudi ORCO-grupe i Projekata Šibenik d.o.o. iz Šibenika.

Projekt "Obonjan Rivijera" obuhvaća gradnju hotela do 3000 postelja i 200 vezova, a procjenjuje se na oko 300 milijuna kuna. Grad Šibenik je još potkraj prošle godine raspisao natječaj za gradnju turističkih objekata i sadržaja na otoku Obonjanu, kojim je nekad upravljao Savez izviđača Hrvatske. No projekt je došao u pitanje kad je Vlada odlučila ostvariti, prije nekoliko godina potpisan, zaključak o provedbi Nacionalnog programa za mlade upravo na tom otoku.

Pošto se grad s Vladom dogovorio da se programi i sadržaji za mlade presele na obližnji otok Kakan, natječaj za taj projekt ponovo je raspisan.

Šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić izjavila je kako je zadovoljna brojem prispjelih ponuda na natječaj za "Obonjan Rivijeru" te da to potvrđuje ispravnost gradske odluke da se na Obonjanu gradi turističko hotelsko naselje.

Po riječima Hrvoja Vajića iz savjetodavne tvrtke Sinergijske solucije, koja za grad Šibenik vodi cijeli projekt, do 8. lipnja bit će odlučeno jesu li sve te ponude valjane, a do kraja rujna, odnosno početka listopada, bit će izabrana najpovoljnija ponuda i potpisan ugovor s izabranom tvrtkom.

Danas je otvorena i jedina ponuda prispjela na natječaj za turistički projekt "Hotel Šibenik" koji bi se trebao graditi na prostoru bivše vojarne Kuline u Šibeniku. Riječ je o ponudi tvrtke NCP-Remontnog brodogradilišta "Šibenik" koja će do 5. lipnja, kao jedini ponuditelj, biti obaviještena o rezultatima ocjene. Nakon toga počinju pregovori, a ugovor bi mogao biti potpisan 22. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙