FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragan Pavić iz INA-e novi direktor Energopetrola

SARAJEVO, 21. svibnja (Hina) - Skupština dioničara Energopetrola izabrala je u ponedjeljak na sjednici u Sarajevu novi nadzorni odbor i upravu te naftne tvrtke čime je i formalno završen proces njezina preuzimanja od strane hrvatsko-mađarskog konzorcija INA-MOL.
SARAJEVO, 21. svibnja (Hina) - Skupština dioničara Energopetrola izabrala je u ponedjeljak na sjednici u Sarajevu novi nadzorni odbor i upravu te naftne tvrtke čime je i formalno završen proces njezina preuzimanja od strane hrvatsko-mađarskog konzorcija INA-MOL.

Novi predsjednik Uprave Energopetrola i ujedno generalni direktor postao je Dragan Pavić, prijašnji direktor trgovine na malo u INA-i te predsjednik Uprave INA Maziva dok je na čelu Nadzornog odbora Karoly Robak.

"Nakon 27 mjeseci napokon smo stigli do kraja ovog procesa", kazao je novinarima po završetku skupštine dioničara predsjednik Uprave INA-e Tomislav Dragičević izražavajući zadovoljstvo uspješnim preuzimanjem Energopetrola.

Kazao je kako su stručnjaci MOL-a već analizirali stanje na Energopetrolovim crpkama te će vrlo brzo uslijediti radovi na njihovu moderniziranju i poboljšanju opskrbe kao i na uključivanju u jedinstveni sustav maloprodaje, uključujući mogućnost uporabe INA-inih i MOL-ovih platnih kartica.

Uskoro se, kako je najavio Dragičević, može očekivati i uspostava tvrtke koja bi objedinila poslovanje sadašnje HOLDINA-e koja ima 44 crpke i djeluje uglavnom na području Hercegovine i Energopetrola.

Ugovorom o kupoprodaji Energopetrola INA i MOL obvezali su se u naredne tri godine uložiti oko 100 milijuna eura u moderniziranje 67 preuzetih benzinskih crpki na području Federacije BiH.

Već u prvoj godini slijedi investiranje u iznosu od 15 milijuna eura.

Dragičević je najavio kako će biti uloženi značajni napori u poboljšanje ekoloških standarda na preuzetim crpkama.

Energopetrolove će crpke ubuduće biti opskrbljivane naftnim derivatima iz Ploča, Siska pa i iz pravca Budimpešte a Dragičević je kazao kako nije isključeno da se na njima nudi i gorivo lošije kvalitete iz rafinerije u Bosanskom Brodu budu li to kupci tražili.

Komentirajući dalje razvojne planove MOL-a, potpredsjednik te tvrtke zadužen za maloprodaju Laszlo Geszti potvrdio je kako se razmišlja o njezinu širenju i na tržištu Srbije odnosno na povećanju broja benzinskih crpki sa sadašnjih 11 na 40 do 50 ali i o mogućem preuzimanju Naftne industrije Srbije (NIS).

Takav korak, istaknuo je Geszti, u svakom slučaju uslijedio bi u suradnji s INA-om.

Tomislav Dragičević cijeni pak da eventualno preuzimanje NIS-a ni na koji način ne bi dovelo u pitanje rad rafinerija u Rijeci i Sisku jer mjesta na tržištu ima sasvim dovoljno.

"Nama nisu konkurencija rafinerije nego terminali i Pločama i Kopru gdje se dovoze viškovi koji mogu konkurirati rafinerijama", kazao je Dragičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙