FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo odobrilo ZET-u 23,5 milijuna kuna pomoći

ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici dalo pozitivno mišljenje na prijedlog zaključka Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju o pristupu izradbi projekta otvaranja ureda grada Zagreba pri EU u Bruxellesu.
ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici dalo pozitivno mišljenje na prijedlog zaključka Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju o pristupu izradbi projekta otvaranja ureda grada Zagreba pri EU u Bruxellesu.

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici Trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. - Podružnica Zagrebački električni tramvaj (ZET-u) odobrilo kapitalnu pomoć od oko 23,6 milijuna kuna za podmirenje dospjelih obveza za otplatu glavnice i kamata na zajmove uzetih za rekonstrukciju pet "Končarovih" tramvaja i nabavu 26 autobusa iz 2006., za kamate na zajam uzet za nabavu 26 autobusa iz 2004. te za podmirenje interkalarnih kamata na zajmove za nabavu 70 niskopodnih tramvaja.

Direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva da je riječ o dvama zajmovima - jednom za gradnju nove remize, od čega se odustalo pa se plaćaju interkalarne kamate u jednom dijelu, te u drugom zbog više puta poništena natječaja za "tiketing". Također je rekao da točne brojke u ovome trenutku ne zna te da novinari mogu dobiti pismeni odgovor.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je novinarima da se točne odgovore o tim zajmovima zatraže od direktora ZET-a Ivana Tolića jer je riječ o "osjetljivu pitanju na koja on može odgovoriti samo s razine Poglavarstva".

Rekao je da su i "tiketing" i nova remiza sa starom upravom imali jednu priču koja nije prošla te je natječaj za to odgađan i gradnja remize nije ni počela. "Moramo graditi remizu za idućih 100, a ne za pet ili deset godina", rekao je. Kad se gradila na Trešnjevci, to je bilo prije 50 godina i ona je 'okupirana' jer je u gradu, a mi ju moramo premjestiti izvan grada. To je uzrok svega toga, a kolika je šteta, što je potrošeno, a što nije, na to neka pismeno odgovori direktor ZET-a Tolić", rekao je Bandić. Što smo uštedjeli, a što smo izgubili vidjet ćemo nakon natječaja i sklapanja ugovora za "tiketing", odnosno preseljenje remize. Tada ćemo moći biti točniji, a do tada ne", dodao je.

Novinare je zanimalo koliko novca od zajmova nije iskorišteno, kolika je naknada i kojim bankama do sada plaćena.

Poglavarstvo je, među ostalim, donijelo zaključak o utvrđivanju prijedloga odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja područja "Savica - središnja zona" te njegovim slanjem u javnu raspravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙