FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradsko poglavarstvo prihvatilo sanaciju jankomirske kompostane

ZAGREB, 10. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici Sanacijski program za smanjivanje koncentracije specifičnih onečišćavajućih tvari u zoni kompostane u Jankomiru.
ZAGREB, 10. svibnja 2007. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici Sanacijski program za smanjivanje koncentracije specifičnih onečišćavajućih tvari u zoni kompostane u Jankomiru.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je da je nadležna inspekcija utvrdila da je kakvoća zraka na tom prostoru treće kategorije te je naložena izrada sanacijskog elaborata. Prijedlog je prihvaćen i u prvoj fazi će se ići na sanaciju, a u drugoj na preseljenje kompostane, kazao je Jelavić na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Poglavarstva.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar pojasnio je da se nije radilo o onečišćenju opasnom po život, nego koje umanjuje kvalitetu života zbog neugodnog mirisa kompostane.

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključak o davanju HAK-u na privremeno korištenje četriju prometnih poligona i utvrđivanju visine naknade prema kojem je ona povećana na 60 kuna po prijavljenom vozilu i osam kuna po polazniku kako bi Grad podmirio troškove ulaganja u postavljanje vodoravne i okomite signalizaciju i pokretnih wc-a, jer dosadašnje tarife to nisu omogućavale.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da ni to nije ekonomska cijena uporabe poligona, no da je nisu željeli povisivati na tu razinu, jer bi je kroz poskupljenje auto škola opet plaćali građani. Pokušavamo biti što racionalniji i pokriti troškove, dodao je.

Poglavarstvo je prihvatilo zaključak prema kojem će Grad za montažno kazalište iz Potsdama nazvanog Baraka koje će biti postavljeno u Novom Zagrebu biti isplaćeno 85 tisuća eura (bez PDV-a), a za demontažu, transport i montažu te uređenje plohe planiran je iznos od 18 milijuna kuna (bez PDV-a). Također će se za osiguranje realizacije posla deponirati jamstvo na iznos od 250 tisuća eura.

Poglavarstvo je, među ostalim, donijelo i zaključak o darovanju gradskog zemljišta društvu Zagrebački holding, a koje će biti namijenjeno uređenju Bundeka, odnosno za izgradnju solarne kuće "Sunčice".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙