FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: SDSS se vratio u Gradsko vijeće

VUKOVAR,16. travnja 2007.(Hina) - Nakon dvomjesečna bojkota sudjelovanja u radu gradske vlasti današnjoj sjednici Poglavarstva grada Vukovara nazočili su i članovi toga tijela iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).
VUKOVAR,16. travnja 2007.(Hina) - Nakon dvomjesečna bojkota sudjelovanja u radu gradske vlasti današnjoj sjednici Poglavarstva grada Vukovara nazočili su i članovi toga tijela iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Prije nego su došli na sjednicu Poglavarstva, jutros je potpisan dogovor o suradnji HDZ-a i SDSS-a u provedbi projekata od opće važnosti za grad Vukovar, koji je potpisala i gradonačelnica Zdenka Buljan.

Nezadovoljan dogovorom HDZ-a i SDSS-a, sjednicu je napustio član Poglavarstva iz HSP-a Stjepan Glavurdić. "HDZ nas je kao HSP-ov koalicijski partner u gradskoj vlasti morao izvijestiti o tome. Oni su sada u koaliciji, a mi ne želimo koalirati sa SDSS-om", izjavio je novinarima predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća i HSP-ove vukovarske podružnice Nikola Toth.

Gradonačelnica Buljan i dalje međutim smatra kako dosadašnja koalicija HDZ-a i HSP-a ničim nije ugrožena. "U koaliciji smo i dalje s HSP-om, a sa SDSS-om smo, nakon intenzivnih razgovora, potpisali dogovor o suradnji. HSP-ovi interesi nisu ugroženi, ali će se koalicija s njima morati nastaviti pod određenim uvjetima", poručila je gradonačelnica.

"Nadam se da je ovo kraj političke krize u Vukovaru", kratko je ocijenio dogradonačelnik i predsjednik vukovarskog SDSS-a Svetislav Lađarević, dodavši kako jutros potpisan dogovor o suradnji s HDZ-om predviđa obnovu spomeničke i kulturne baštine, zapošljavanje pripadnika srpske i drugih manjina u skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, izbore za mjesne odbore, otkup stanova te druga pitanja koja su važna za Vukovarce.

SDSS je rad gradske vlasti počeo bojkotirati u početku ožujka, kad je Gradsko vijeće većinom glasova vijećnika HDZ-a i HSP-a odbilo kao najpovoljniju ponudu za kupnju građevnog zemljišta u središtu grada tvrtke "Vuković company" u vlasnišvu poduzetnika Jovana Vukovića.

U SDSS-u su takvu odluku proglasili "nacionalnom" te su, osim bojkotom rada gradske vlasti zaprijetili i zahtjevom za ostavkom gradonačelnice Buljan.

U Gradskom vijeću HDZ ima 11 vijećnika, SDSS 8, SDP 3, HSP 2, a Pilip Karula je nezavisni.

U Gradskom poglavarstvu 5 je članova HDZ-a, 3 SDSS-a i 1 član HSP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙