FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest! Ispravak vijesti HNA4306 "Projekt COAST..."

ZAGREB, 10. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4306 "Projekt COAST (obala) u Dalmaciji na 4 područja", objavljenoj 9. svibnja 2007., umjesto greškom izvjestitelja pogrešno napisanog imena voditelja projekta, napišu ispravno ime: Gojko Berlengi.
ZAGREB, 10. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA4306 "Projekt COAST (obala) u Dalmaciji na 4 područja", objavljenoj 9. svibnja 2007., umjesto greškom izvjestitelja pogrešno napisanog imena voditelja projekta, napišu ispravno ime: Gojko Berlengi.

Ispričavamo se voditelju projekta COAST Gojku Berlengiju zbog ove nenamjerne greške.

Objavljujemo ispravljenu vijest:

PROJEKT COAST (OBALA) U DALMACIJI NA 4 PODRUČJA

HNA

SPLIT, 9. svibnja 2007. (Hina) - Projekt COAST (obala) s ciljem održivog razvoja dalmatinske obale uz očuvanje okoliša i prirode, danas je službeno počeo s radom predstavljanjem kroz uvodnu radionicu koja je održana u Splitu u hotelu President.

Provedba projekta počinje u lipnju i trajat će 5 do 7 godina, a realizira ga Ministarstvom zaštite okoliša uz potporu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i četiri dalmatinske županije.

Dalmacija je područje izuzetno velike globalne raznolikosti, pa je Fond za okoliš EU darovao 7 milijuna dolara za taj projekt, koji će država poduprijeti s 20 milijuna dolara, rekao je biolog sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Toni Nikolić, čija su istraživanja pokazala da je otok Vis s pučinskim otocima po stupnju rijetkih vrsta flore, ali i raznovrsnosti, raznolikiji od svjetski poznatih područja kao što su Madeira, Tenerifi ili Atolska otočja.

Primjeri gospodarenja uz očuvanje okoliša u ribarstvu, marikulturi, poljoprivredi i turizmu, razvijat će se i testitati na četiri odabrana demonstracijska područja. Jedno je područje Pelješac, Malostonski zaljev i Mljet, drugo Vis s pučinskim otocima, treće je šire područje ušća rijeke Krke i četvrto sjeverozapadni dio Zadarske županije, otok Pag i područje uz Novigradsko i Karinsko more.

Raznolikost je upravo razlog što je Globalni fond za okoliš zajedno s UN-ovim fondom za razvoj među 45 europskih projekata uvrstio i COAST uloživši 10 posto svojih ukupnih sredstava, rekao je Nikolić.

Voditelj projekta COAST Gojko Berlengi izrazio je nadu da će i banke sve više biti zainteresirane za projekte koji se brinu o okolišu. Projektom Obala, kaže Berlengi, obuhvaćeno je područje na kojemu živi oko 60 tisuća stanovnika, uglavnom starije populacije, te treba ići s potprojektima koje će ljude na tom području "probuditi" i zainteresirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙