FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest: ispravak vijesti HNA 1578 "Pula film festival..."

ZAGREB, 27. travnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 1578 pod naslovom "Pula film festival od 12. do 21. srpnja" u prvom odlomku isprave da je to 51. Pula film festival, jer treba stajati da je riječ o 54. Pula film festivalu.
ZAGREB, 27. travnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA 1578 pod naslovom "Pula film festival od 12. do 21. srpnja" u prvom odlomku isprave da je to 51. Pula film festival, jer treba stajati da je riječ o 54. Pula film festivalu.

Ispravljenu vijest prenosimo u cijelosti.

ZAGREB, 27. travnja 2007. (Hina) - Festival igranog filma - 54. Pula film festival, s novom ravnateljicom, novim vizualnim identitetom "dobrog duha filma", novim platnom i projektorima, održat će se od 12. do 21. srpnja, najavljeno je danas u Ministarstvu kulture.

Ravnateljica festivala Zdenka Višković Vukić je rekla da se usporedno sa sanacijom javne ustanove Festivala, radi na kvalitetnijoj organizaciji i pravodobnoj promidžbi.

Ovogodišnji festival kreiran je s posebnih duhom i jedinom namjerom da ljubiteljima filma omogućimo da ljetne večeri provedu uživajući u pokretnim slikama, istaknula je.

Naslijeđene financijske probleme, koji su u vrijednosti još jednog festivala, rješavamo, izvijestio je Fabrizio Radin, zamjenik pulskog gradonačelnika, izrazivši nadu da će za idući festival Grad Pula dati puno konkretniji prilog od ovogodišnjeg.

Ministarstvo kulture za "Pulu" je ove godine izdvojilo 1,5 milijuna kuna te 25 tisuća kuna za radionicu Pula Film Factory, Grad Pula 920 tisuća kuna, a Istarska županija 200 tisuća kuna. Sponzorski partner T-com financira festival kroz projekt Kul-T-urist.

Kao dvije najveće novine Festivala, umjetnički direktor Zlatko Vidačković izdvojio je Jadranski filmski program i izdvajanje projekcija filmova iz međunarodne konkurencije.

Regionalni program, u kojem će se predstaviti kinematografije jadranskih zemalja, sajamskog je tipa i trebao bi biti uvod u filmski sajam za iduću godinu, rekao je Vidačković.

Program međunarodne konkurencije "Europolis-Meridijani" održat će se od 12. do 15. srpnja na pulskom Kaštelu i u Circolu, a nacionalni program od 15. do 21. srpnja u Areni. Natječaj za nacionalni program otvoren je do 1. lipnja, i nakon toga će se znati konačni program.

Na najboljem smo putu da hrvatski film zauzme zasluženo mjesto najboljeg kulturnog proizvoda u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe i da napokon napravimo sve preduvjete da filmska proizvodnja naše kinematografije preraste u filmsku industriju, ocijenio je pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan.

Poseban gost festivala je češki redatelj Jiri Menzel. Pula film festival predstavit će se i u Cannesu.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙