FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi rast broja zaposlenih u industriji

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) -

Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u ožujku 2007. bio je veći za 0,2 posto u usporedbi s veljačom te 0,6 posto veći prema ožujku prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji od početka godine do kraja ožujka bila veća za 7,8 posto u usporedbi s istim razdobljem 2006. godine.

U prerađivačkoj industriji, u kojoj radi 86,84 posto svih zaposlenih u industriji, broj zaposlenih u ožujku ove u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, povećan je za 1 posto. Broj zaposlenika u rudarstvu i vađenju smanjen je pak 2,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za dva posto.

Najveće povećanje broja zaposlenih unutar prerađivačke industrije, od 34,8 posto, ostvareno je u proizvodnji radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata i opreme. Rast od 16,1 posto zabilježen je u reciklaži, a u proizvodnji namještaja i ostaloj industriji za 12,7 posto.

Najveći pad broja zaposlenih unutar prerađivačke industrije na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji uredskih strojeva i računala i iznosio je 16,7 posto. U duhanskoj industriji pad je bio 11,9 posto, a u štavljenju i obradi kože pad je iznosio 8,1 posto.

Proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju veća je za 16,3 posto, u prerađivačkoj industriji za 9,8 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjena za 7,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙