FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna neto plaća za veljaču 90 kuna manja nego za siječanj

ZAGREB, 2. svibnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 2. svibnja 2007. (Hina) -

Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj isplaćena za veljaču iznosila je 4.649 kuna, što u odnosu na siječanj predstavlja nominalni pad od 1,9 posto, a realni za 2,2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na prosjek za siječanj, koji je iznosio 4.739 kuna, prosječna je neto plaća isplaćena za veljaču tako bila manja za 90 kuna.

Usporedi li se pak s prosječnom neto plaćom isplaćenom za veljaču prošle godine, prosjek za drugi ovogodišnji mjesec bio je veći nominalno za 5,6 posto, a realno za 4,3 posto.

Promatrano prema djelatnostima, najviša prosječna neto plaću za veljaču isplaćena je zaposlenima u zračnom prijevozu i iznosila je 8.018 kuna.

Slijede prosječne neto plaće isplaćene u istraživanju i razvoju, od 7.652 kune te u djelatnosti pošte i telekomunikacija - od 7.117 kuna.

Istodobno je najniža prosječna neto plaća za veljaču, u iznosu od 2.389 kuna ili 2.260 kuna manje od državnog prosjeka za taj mjesec, isplaćena u kožarskoj industriji, a tek nešto većih 2.454 kune iznosila je prosječna neto plaća zaposlenih u proizvodnji odjeće.

Podaci koje je objavio DZS pokazuju i da je prosječna neto plaća isplaćena za prva dva mjeseca ove godine iznosila 4.694 kune te je bila nominalno za 5,9 posto, a realno za 4,4 posto viša u odnosu na prosjek za ista dva mjeseca prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙