FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 8. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. svibnja.
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. svibnja.

ZAGREB - Tradicionalna godišnja konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, koje će biti predstavljeno kroz područja stanovanja, turizma, uredskih prostora, logističkih parkova i prodajnih prostora, počinje s dvodnevnim radom. O tome će govoriti oko sto domaćih i stranih stručnjaka koji će biti uključeni u niz prezentacija i radionica. Ključne teme rasprava su perspektiva Zagreba kao moderne europske metropole, hrvatsko pravo nekretnina, arhitektura i prostorno planiranje, financiranje, urbanizam i izdavanje dozvola i dr. Bit će predstavljeno i nekoliko konkretnih razvojnih projekata. Konferenciju organizira Tvrtka Filipović poslovno savjetovanje (otvaranje u 9.30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Konferencija 'Korporativno upravljanje u bankama: što želi HNB, a što banke?' ima za glavnu temu dokument HNB-a 'Stajališta Hrvatske narodne banke o korporativnom upravljanju u bankama'. Raspravljat će se o tome što donosi taj dokument, što moraju učiniti banke da bi se uskladile sa stajalištima središnje banke te zašto je korporativno upravljanje posebno važno za banke i druge financijske institucije. O tim i drugim temama raspravljat će predstavnici HNB-a, Hrvatske udruge banaka, Zagrebačke burze te predstavnici banaka. Konferenciju organizira konzultantska tvrtka Ognjenović i Lovegrove (9.30 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Croatia osiguranje predstavit će na konferenciji za novinare svoj novi proizvod - osiguranje od odgovornosti članova uprava, nadzornih odbora i prokurista (11 sati, Croatia osiguranje, Miramarska 22).

ZAGREB - Lizing kuća S-Leasing održat će konferenciju za novinare u povodu desete godišnjice djelovanja u Hrvatskoj. Tom prilikom predstavnici tvrtke predstavit će financijske rezultate za 2006. godinu te donirati deset automobila dječjim domovima (11 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Tvornica željezničkih vagona Gredelj obilježit će dovršetak proizvodnje i otpremu zadnjeg od 70 tramvaja koje ta tvrtka proizvodi kao član konzorcija Crotram (Strojarska ulica u 14 sati).

ZAGREB - Krediti hrvatskih građana u bankama premašili su iznos od 100 milijardi kuna, u prva tri mjeseca ove godine stanovništvo se kod banaka zadužilo za novih gotovo pet milijardi kuna, a oko polovica novog kreditnog zaduženja odnosi se na stambene kredite. Ukupni krediti banaka u Hrvatskoj su na kraju ožujka ove godine iznosili 197,7 milijardi kuna, što je 5,5 milijardi kuna više nego u mjesecu prije, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. Ožujskom znatnom porastu kredita pridonijela su oba najveća sektora - krediti poduzećima u tom su mjesecu povećani za 2,5 milijardi kuna, a stanovništvu za 2,4 milijarde kuna. Krediti stanovništvu na kraju ožujka iznosili su 100,6 milijardi kuna, i u odnosu na isti mjesec prošle godine veći su za 19,2 milijarde kuna, uz godišnju stopu rasta od 23,6 posto. U strukturi kredita stanovništvu najviši je i dalje rast stambenih kredita, čiji je udio u ukupnim kreditima stanovništvu povećan na 39 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u ožujku ove godine bilo registrirano 242.643 pravnih osoba, no manje od polovice, odnosno njih 109 tisuća bilo je i aktivno, a od toga broja u njih oko 47 tisuća nije bilo ni jednog zaposlenog, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o broju i strukturi poslovnih subjekata u prosincu prošle godine. Razlika između broja registriranih i aktivnih subjekata najmanja je kod trgovačkih društava - od 110.714 registriranih aktivno ih je 77 posto, ili 85.217, a najveća je razlika kod poduzeća i zadruga gdje je od 82.355 registriranih aktivno bilo njih manje od deset posto ili tek 7.570.

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u ožujku 2007. bio je veći za 0,2 posto u usporedbi s veljačom te 0,6 posto veći prema ožujku prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji od početka godine do kraja ožujka bila veća za 7,8 posto u usporedbi s istim razdobljem 2006. godine. Pritom je proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju povećana za 16,3 posto te u prerađivačkoj industriji za 9,8 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjena za 7,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙