FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 7. svibnja

ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. svibnja.
ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. svibnja.

BRIJUNI - U organizaciji zagrebačke tvrtke "Filipović poslovno savjetovanje" održat će se prva Međunarodna golf konferencija, koja će se baviti pitanjima vezanima uz golf, od utjecaja golf projekta na zaštitu okoliša do potrebnih turističkih i infrastrukturnih kapaciteta. Pokrovitelji konferencije su Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU), Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham). (Hotel "Neptun-Istra").

ZAGREB - Hrvatski stočarski centar predstavit će svoje Godišnje izvješće za 2006., u sklopu kojeg će iznijeti između ostalog podatke o brojnom stanju stoke u Hrvatskoj, količini i kvaliteti mlijeka, kontroli kvalitete stočarskih proizvoda, broju zahtjeva za poticaje u stočarstvu. Bit će predstavljeni i novi projekti Centra. (10 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - U Hrvatskoj udruzi poslodavaca bit će predstavljen projekt "Razvoj održivog sustava upravljanja građevnim otpadom u Hrvatskoj". Godišnje se u Hrvatskoj proizvede oko dva milijuna tona građevnog otpada, dok istodobno ne postoji organiziran i ekonomski održiv sustav gospodarenja tim otpadom. Tek se oko 5 posto građevnog otpada reciklira ili zbrinjava na prihvatljiv način za okoliš. Nositelj projekta, kojeg sufinancira Europska komisija, je zagrebački Građevinski fakultet, a partneri su Institut građevinarstva Hrvatske i Eko-flor Plus, dok je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva podupirući član projekta. Rezultati projekta činit će osnovu za donošenje plana i pravilnika gospodarenja građevnim otpadom za RH, usklađenih s regulativom EU (Hatzova 12 u 11 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Zagrebačkog velesajma bit će predstavljeni 13. međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo "Vinovita" i 19. međunarodni sajam turizma "Turizam" koji će se na ZV-u održati od 9. do 12. svibnja (11 sati, Klub izlagača, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 5.641 kunu, što je za 38 kuna ili za 0,7 posto više nego za mjesec prije. Prosječna je pak zagrebačka neto plaća za prva dva mjeseca ove godine iznosila 5.622 kune i u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine nominalno je porasla za 6,1 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno planiranje. Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču ove godine bila je veća za 992 kune ili za 21,3 posto od državnog prosjeka za taj mjesec, koji je prema podacima Državnog zavoda za statistiku iznosio 4.649 kuna.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prva dva mjeseca ove godine održan 651 poslovni skup s ukupno 46.216 sudionika, a ukupno ostvaren promet od svih skupova iznosi 15,2 milijuna kuna s PDV-om, objavio je Državni zavod za statistiku. Iako je 60 posto svih skupova u navedenom razdoblju ili 388 bilo bez noćenja, znatno veći promet, ukupno 12,4 milijuna kuna ili 82 posto od ukupno ostvarenog prometa, zabilježen je od 263 skupa s noćenjem. Ukupan broj dana trajanja svih poslovnih skupova jest 1.137, a od ukupnih 46.216 sudionika 95 posto ili njih 43.704 je bilo domaćih, dok je stranih bilo 2.512.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙