FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. svibnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 3. svibnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

SARAJEVO - Ivica Račan bio je arhitekt moderne Hrvatske a ideje za koje se zalagao nastavit će živjeti i nakon njegova odlaska, neke su od ocjena koje u četvrtak prenose dnevni listovi u Bosni i Hercegovini izvješćujući o posljednjem oproštaju od preminulog čelnika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP). Svi elektronski mediji u srijedu opširno su izvjestili o komemorativnom skupu na kojemu su o Račanu biranim rječima uz ostale govorili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, biši slovenski predsjednik Milan Kučan te nekadašnji njemački kancelar Gerhard Schroeder.

NEW YORK - Ruski veleposlanik u UN-u Vitalij Čurkin u ponovo je upozorio Vijeće sigurnosti da razmisli hoće li dati neovisnost Kosovu i zatražio da se počnu novi pregovori između Beograda i kosovskih Albanaca. "Sada nije vrijeme da Vijeće sigurnosti razmišlja o nametanju odluke za Kosovo", rekao je Čurkin u srijedu novinarima u New Yorku pošto je izaslanstvo Vijeća nedavno bilo u informativnom obilasku u Beogradu i na Kosovu. Dodao je da prijedloge nisu prihvatile obje strane te da se mora nastaviti s pregovorima.

TOKIO - Japanski konzervativni premijer Shinzo Abe u četvrtak je opetovao svoju spremnost za promjenu japanskog pacifističkog ustava, u prigodi proslave 60. obljetnice te povelje koju je, po njegovu mišljenju, pregazilo vrijeme i koja koči međunarodne ambicije Tokija. Premijer želi da Japan dobije "ustav prilagođen 21. stoljeću". Temeljni zakon donesen u studenom 1946. stupio je na snagu 3. svibnja 1947., dok je Japan, poražen u Drugom svjetskom ratu, bio pod američkom vlašću. Većina Japanaca, među njima i desnica koja ima većinu u parlamentu, misle da je došlo vrijeme za promjenu ustava, ali su mnogi ipak privrženi pacifističkoj odredbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙