FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 3. svibnja

ZAGREB, 3. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. svibnja.
ZAGREB, 3. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. svibnja.

ZAGREB - Hrvatski ured za osiguranje organizator je međunarodnog okruglog stola pod nazivom "Liberalizacija tržišta obveznih osiguranja u prometu u Hrvatskoj". Naime, od 1. siječnja 2008. godine prestaje važiti članak 68. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu te na taj način i Hrvatska kreće putem liberalizacije tržišta obveznih osiguranja u prometu. Na skupu će biti riječi i o slovenskim iskustvima u spomenutom području (10,30 sati, Hotel sheraton, Kneza Borne 2).

SELCE - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u suradnji sa sustavom turističkih zajednica nastavlja s provođenjem ekološko-edukativne akcije "Volim Hrvatsku", a na 3. sastanku Stožera Koordinacijskog odbora projekta govorit će se o predstojećim aktivnostima u toj akciji. Cilj projekta "Volim Hrvatsku" je poticanje aktivnosti i sudjelovanje u programima zaštite okoliša, kao komparativne prednosti hrvatskog turizma, djelovanje na unapređenju elemenata turističkog proizvoda te podizanje razine gostoljubivosti (11,30 sati, Hotel Marina, Emila Antića 78).

RIJEKA - U Brodogradilištu 3. maj bit će porinut tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija nosivosti oko 51.000 tona koji se u tom brodogradilištu gradi za Latvian Shipping Company iz Rige. To je šesti iz serije od 10 brodova istih karakteristika za tog naručitelja. Na isti će navoz biti položena kobilica za osmi tanker iz te serije. Porinuće tankera održat će se u sklopu programa obilježavanja Dana Brodogradilišta 3. svibnja i 102. obljetnice njegova osnutka. (Navoz br. 1, 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom pokretanja GoHome.hr tražilice nekretnina. Riječ je o specijaliziranoj tražilici treće generacije koja će startno pretraživati sve nekretnine na hrvatskom webu, a uskoro i u većem dijelu Europe (11,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100A).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u ožujku ove godine porasla je za 0,8 posto u odnosu na veljaču, dok je u odnosu na ožujak prošle godine bila veća za 8,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, u ožujku ove godine u odnosu na isti lanjski mjesec najviše je, za 12,1 posto, porasla proizvodnja u rudarstvu i vađenju, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zabilježen pad od 6,8 posto. Proizvodnja u najznačajnijoj, prerađivačkoj industriji, u ožujku je porasla za 10,3 posto u odnosu na ožujak prošle godine. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom prošle godine zbog bespravne gradnje srušeno 312 stanova, među kojima i 215 stanova koji su se koristili za odmor, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prošloj godini stambeni fond u Hrvatskoj umanjen za 1.178 stanova sa ukupno 80.084 četvorna metra korisne površine. Najčešći razlog isključenju iz stambenog fonda bilo je rušenje zbog gradnje novih građevina - zbog toga je u 2006. srušeno 768 stanova, što je u ukupnom broju udio od 65,2 posto, a slijedi bespravna gradnja sa 312 stanova, što je udjel od 26,4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙