FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medijske dionice podigle vrijednosti europskih burzovnih indeksa

LONDON,FRANKFURT, 2. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Europske dionice u srijedu su ostvarile rast cijena pod utjecajem dobitaka zabilježenih u medijskom i naftnom sektoru.
LONDON,FRANKFURT, 2. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Europske dionice u srijedu su ostvarile rast cijena pod utjecajem dobitaka zabilježenih u medijskom i naftnom sektoru.

Londonski Ftse indeks ojačao je 0,57 posto, na 6.456 bodova. Frankfurtski DAX indeks bio je na dobitku od gotovo 0,5 posto, dosegnuvši 7.444 bodova.

U medijskom sektoru po dobitcima se isticala dionica britanske televizijske kuće BskyB, skočivši za 7,8 posto na 630 penija, najvišu razinu u gotovo tri godine. Razlog njihovu skoku bila je objava povećanja broja novih korisnika koji je osjetno nadmašio očekivanja tržišta.

Rast cijena dionica u europskom medijskom sektoru, u kojem su dobitci u prosjeku iznosili 1,6 posto, potaknula je vijest o ponudi medijskog giganta News Corpa, vrijednoj 60 dolara po dionici za Dow Jones.

Na strani dobitnika još su se stoga našli njemačka televizijska kuća ProSiebenSat 1, francuska medijska grupa Lagardere i nizozemski izdavač Wolters Kluwer, čije su dionice ojačale između 1,4 i 2,7 posto.

Dobitnici su zabilježeni i u naftnom sektoru, pri čemu su dionice Royal Dutch Shella, Totala i BP-a bile na dobitku između 0,6 odnosno 1,4 posto. Poticaj njihovim dionicama pružilo je stabiliziranje cijena nafte na londonskom tržištu blizu 67 dolara pred objavu američkih podataka o zalihama nafte.

Indeks Tokijske burze Nikkei ojačao je 0,7 posto, na 17.395 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙