FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HINA omogućava prijem vijesti u Microsoft office 2007 formatu

OPATIJA, 27. travnja 2007. (Hina) - Hina je danas u Opatiji na Microsoft Windays konferenciji najavila da će korisnici od 1. svibnja ove godine moći primati vijesti Hine izravno u Microsoft Office 2007 formatu.
OPATIJA, 27. travnja 2007. (Hina) - Hina je danas u Opatiji na Microsoft Windays konferenciji najavila da će korisnici od 1. svibnja ove godine moći primati vijesti Hine izravno u Microsoft Office 2007 formatu.

Darko Gulija, voditelj informatike Hine, rekao je na predavanju o Office Open XML-u da će to korisnicima Microsoftovih proizvoda omogućiti veću produktivnost i lakše korištenje sadržaja Hine.

Office Open XML je novi format zapisa sadržaja koji koriste Word, Excel, Powerpoint i ostali Microsoftovi proizvodi iz Office paketa. Zasnovan na široko korištenim tehnologijama, kao što su XML i ZIP, novi format nudi znatno bolje mogućnosti integracije Microsoft Office proizvoda s drugim aplikacijama, veću sigurnost te uštede u veličini zapisa dokumentata na disku računala.

To je prvi format zapisa dokumenata iz Micfosoft Office paketa koji je javno objavljen i predan ISO-u (Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju) na usvajanje, čime je Microsoft pokušao odgovoriti na kritike Europske komisije i nekih američkih saveznih država koje su zahtijevale pohranu svojih dokumenata isključivo u formatima zasnovanim na međunarodnim standardima.

Generiranje i korištenje dokumenata u OOXML formatu moguće je i izvan Microsoftovih aplikacija i ne podliježe plaćanju licenci ni patentnih prava, što otvara prostor nezavisnim proizvođačima za bolje povezivanje vlastitih aplikacija s Microsoftovim alatima.

Windays konferencija najveći je informatički skup u Hrvatskoj i okupila je 1900 sudionika.

Hina je ove godine bila medijski pokrovitelj konferencije te je svim sudionicima dala poklon bon za pristup novim internetskim stranicama Hine, a izradila je i programsku podršku koja korisnicima novog Microsoftovog operativnog sustava Vista omogućava pristup vijestima Hine izravno s njihove radne površine.

(Hina) xdg yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙