FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dow Jones drugi dan zaredom na zatvaranju iznad 13.000 bodova

NEW YORK, 27. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jones indeks u četvrtak je drugi dan zaredom na zatvaranju bio iznad razine od 13.000 bodova, poduprt novim valom boljih od očekivanja poslovnih rezultata, predvođenih kompanijama 3M Co. i Exxon Mobil.
NEW YORK, 27. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jones indeks u četvrtak je drugi dan zaredom na zatvaranju bio iznad razine od 13.000 bodova, poduprt novim valom boljih od očekivanja poslovnih rezultata, predvođenih kompanijama 3M Co. i Exxon Mobil.

Njujorški Dow Jones indeks na zatvaranju je iznosio 13.105 bodova, ojačavši 0,12 posto.

Riječ je 36. rekordnoj vrijednosti Dow Jonesa na zatvaranju od listopada prošle godine, kada je probio granicu od 12.000 bodova, te o drugom uzastopnom zatvaranju iznad razine od 13.000 bodova, probijene u srijedu.

Tehnološki Nasdaq bio je na dobitku 0,26 posto, dosegnuvši 2.554 boda.

Uzlet američkih blue-chip dionica poduprla su snažna tromjesečna izvješća o poslovanju kompanija, pri čemu se posebno isticala dionica 3M-a, koja je poskočila 4,5 posto i bila među najzaslužnijima za jačanje Dow-a.

Također sadržana u tom indeksu, dionica Exxon Mobila bila je na dobitku 0,8 posto nakon objave tromjesečne dobiti koja je nadmašila procjene. Exxonove dionice ranije su dosegnule rekordnu cijenu od 80,86 dolara, drugi dan zaredom.

No, nakon što su ohrabrujući rezultati poslovanja poduprli jačanje dionica na američkim tržištima na najviše razine u zadnjih više od šest godina, poneki ulagači su se odlučili na dobitonosne prodaje, želeći ostvariti dobit od najnovijeg uzleta.

Oprez ulagača izazvalo je pak iščekivanje objave važnog podatka o gospodarskom rastu i o povećanju plaća, koji bi mogli ponuditi nove smjernice vezane uz daljnji smjer monetarne politike u SAD-u.

"Priliv snažnih zarada nastavlja se iz niza različitih sektora. Apple je objavio sjajne rezultate, a pridružili su mu se još 3M s dobrim rezultatima te Ford s rezultatima boljim od očekivanja", kazao je Willima Knapp, investicijski strateg u MainStay Investmentsu u New Yorku. "Gledano unaprijed, podaci o BDP-u bit će važna brojka koja će se pažljivo pratiti".

Europska tržišta zabilježila su rast burzovnih indeksa uslijed povoljnih poslovnih izvješća kompanija, pri čemu su se isticali švicarski ABB, Reckitt Benckiser i France Telecom. Londonski Ftse ojačao je pritom 0,12 posto, na 6.469 bodova, dok je značajniji dobitak ostvario frankfurtski DAX, od 0,6 posto, dosegnuvši 7.387 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙