FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice na Wall Streetu ojačale zbog ponude za preuzimanje Chryslera

NEW YORK, 6. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Predloženo preuzimanje proizvođača vozila Chryslera i novi pad cijena nafte u četvrtak su na američkim burzama podigli vrijednosti najvažnijih burzovnih indeksa.
NEW YORK, 6. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Predloženo preuzimanje proizvođača vozila Chryslera i novi pad cijena nafte u četvrtak su na američkim burzama podigli vrijednosti najvažnijih burzovnih indeksa.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 0,24 posto, na 12.560 bodova. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,5 posto na vrijednosti, dosegnuvši 2.471 bod. S&P indeks porastao je 0,3 posto, na 1.444 boda.

Na tjednoj razini Dow je porastao 1,7 posto, S&P 1,6 posto, dok je Nasdaq je poskočio 2,1 posto.

Vijest da je američki milijarder Kirk Kerkorian ponudio DaimlerChrysleru preuzimanje njegove američke podružnice Chrysler pomogla je rastu vrijednosti burzovnih indeksa, ponajviše Dowa. Blue-chip dionice tako su nastavile rasti šesti dan uzastopno, što je najduže razdoblje uzleta od studenoga lani.

"Kerokrianova ponuda za Chrysler zasigurno je velika vijest a posebno činjenica da je ponuda izgleda gotovinska. Mislim da ga to čini ozbiljnim kupcem za tu automobilsku kompaniju", kazao je Michael Sheldon, tržišni strateg pri njujorškoj brokerskoj tvrtki Spencer Clarke.

Također, poticaj kupovinama dionica dalo je i spuštanje cijena nafte treći dan zaredom, kako se smanjuju tenzije oko Irana. Barel nafte spustio se 10 centi na njujorškom tržištu, te je stajao 64,28 dolara.

Inače, tržišta su prilično mirna, dok ulagači čekaju na nove američke gospodarske pokazatelje koji bi trebali baciti više svjetla na stanje gospodarstva i izglede za profitom. S nestrpljenjem se očekuje za petak najavljeni podatak o zaposlenosti.

Na europskim burzama također je nastavljen rast cijena dionica. Tako je londonski Ftse indeks dosegnuo najvišu razinu u zadnjih šest tjedana od 6.397 bodova, ojačavši 0,5 posto. Frankfurtski DAX porastao je 0,5 posto, na 7.099 bodova.

Tržišta dionica bit će zatvorena u petak zbog velikog petka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙