FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice sredinom svibnja u Moskvi

WASHINGTON,24. travnja(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će Moskvu sredinom svibnja u sklopu svoje iduće bliskoistočne turneje, no točan datum još nije utvrđen, najavio je u utorak glasnogovornik State Departmenta, dovodeći taj posjet u kontekst ruske najave da će u Vijeću sigurnosti vetom zaustaviti rezoluciju o Kosovu, utemeljenu na Ahtisaarijevu planu.
WASHINGTON,24. travnja(Hina) -

Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će Moskvu sredinom svibnja u sklopu svoje iduće bliskoistočne turneje, no točan datum još nije utvrđen, najavio je u utorak glasnogovornik State Departmenta, dovodeći taj posjet u kontekst ruske najave da će u Vijeću sigurnosti vetom zaustaviti rezoluciju o Kosovu, utemeljenu na Ahtisaarijevu planu.

"Očekujem da će državna tajnica Rice posjetiti Moskvu sredinom svibnja u sklopu turneje koja će je odvesti i na Bliski istok gdje će se sastati s Izraelcima i Palestincima. Još nismo utvrdili točan datum, no u pitanju je sredina svibnja", rekao je glasnogovornik Sean McCormack na brifingu za novinare.

Na traženje da komentira današnju izjavu zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova Titova, da će Rusija uložiti veto na rezoluciju o Kosovu, McCormack je kazao kako Titov nije izričito rekao "mi ćemo staviti veto", te kako "SAD i druge članice Vijeća sigurnosti" nastoje izaći u susret zabrinutostima koje je izrazila Rusija.

Dio tih napora, po njegovim je riječima, i današnji dolazak veleposlanika zemalja članica Vijeća sigurnosti UN u misiju za utvrđivanje činjenica na Kosovo.

"Mi radimo da tome da se nastojimo prilagoditi zabrinutostima Rusije, kao i srbijanske vlade, no vrijeme je da se iznađe trajno rješenje" za Kosovo, rekao je McCormack.

On je najavio da će se o Kosovu vjerojatno raspravljati i na predstojećem ministarskom sastanku zemalja NATO-a u Oslu i sastanku Vijeća NATO-Rusija.

(Himna) xdh ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙