FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzorcij TriGranit - Ingra gradit će Arenu Zagreb

ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Konzorcij TriGranit i Ingra gradit će sportsku dvoranu Arena Zagreb, objavila je Ingra na Zagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Konzorcij TriGranit i Ingra gradit će sportsku dvoranu Arena Zagreb, objavila je Ingra na Zagrebačkoj burzi.

U priopćenju se kaže se da su TriGranit i Ingra primili službenu informaciju kojom su Grad Zagreb i Vlada prihvatili obvezujuću ponudu za gradnju Arene Zagreb te da će konzorcij tih dviju tvrtki graditi Arenu Zagreb, višenamjensku sportsku dvoranu s kapacitetom za 15.600 posjetitelja.

Građevinski radovi trebali bi započeti u srpnju ove godine, a završiti u studenom 2008.

Arena Zagreb nalazit će se u zagrebačkom naselju Lanište i koristit će se za brojna sportska, kulturna i poslovna događanja od kojih je prvo Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine, kaže se u priopćenju.

Prema dogovoru s Gradom Zagrebom i Vladom potpisivanje ugovora o zakupu s konzorcijem predviđeno je najkasnije početkom svibnja, dodaje se.

Ingra je kompanija koja je u 50 godina svog djelovanja izvela radove u više od 30 zemalja na približno 800 projekata. TriGranit Development Corporation je međunarodna kompanija za razvoj i upravljanje nekretninama.

Vlada RH i Grad Zagreba danas su prihvatili obvezujuću javnu ponudu za izgradnju Arena Zagreb.

Vlada i Grad Zagreb, usuglašeno je na sastanku, sufinancirat će najam Arene Zagreb koja će biti izgrađena po modelu javno privatnog partnerstva u jednakim iznosima.

Godišnji najam dvorane iznosit će 7,5 milijuna eura, a u tu cijenu je uključen i hladni pogon, objavljeno je danas iz Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙