FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 20. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. travnja.
ZAGREB, 19. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. travnja.

OPATIJA - U organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade u Opatiji s dvodnevnim radom počinje prva Međunarodna konferencija o klasterima, čiji je cilj pružiti uvid u iskustva drugih zemalja koje su već daleko uznapredovale u korištenju ovog oblika poslovnog udruživanja gospodarstvenika kao sredstva povećanja produktivnosti i konkurentnosti na europskom i svjetskom tržištu. Riječ je o prvoj velikoj međunarodnoj konferenciji na temu klastera u Hrvatskoj, a tema su "Mogućnosti povezivanja u Jugoistočnoj Europi". Konferenciju će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. (10,00 sati, Grand Hotel Četiri Opatijska cvijeta, V.C. Emina 6).

OPATIJA - Drugog i završnog dana 10. znanstveno-stručne konferencije "Hrvatsko novčano tržište" bit će riječi o novčanom tržištu i monetarnoj politici, položaju regulatora na hrvatskom financijskom tržištu, a u raspravi o korporativnom upravljanju i tržištu kapitala sudjelovat će potpredsjednik hvatske Vlade Damir Polančec (9,30 sati, Hotel Milenij, M. Tita 109)

SESVETSKI KRALJEVEC - Najveći hrvatski prerađivač klaoničkog otpada i ostalog otpada životinjskog podrijetla, tvrtka Agroproteinka organizira svečanost "Europski dan", kojim obilježava početak radova na novom uređaju za biološko pročišćavanje otpadnih voda i adaptaciju linije za obradu i hlađenje mesno-koštanog brašna. Investicija vrijedna 12,4 milijuna sufinancira se sredstvima iz pretpristupnog fonda SAPARD. Kamen temeljac za novi uređaj položit će ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović (11,00 sati, Agroproteinka, Industrijska bb)

SINJ - Otvara se drugi specijalizirani sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda "Nacionalni sajam pršuta Sinj 2007", koji organizira Poduzetnički centar Sinj pod pokroviteljstvom Vlade i Ministarstva poljoprivrede. Dvodnevni sajam je prezentacijskog, edukacijskog, trgovinskog i ocjenjivačkog karaktera, a na njemu će sudjelovati vodeći hrvatski proizvođači pršuta, nacionalne mesne industrije, udruge proizvođača i individualni proizvođači. Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (10,00 sati, Hotel Alkar, Vrlička 50)

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju bit će otvorene ponude za kupnju 86,37 postotnog udjela u tvrtki Adriachem iz Kaštel Sućurca, koji se na ovom, trećem natječaj prodaje pod posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune, ali i uz deset uvjeta na koje se ponuđači trebaju obvezati. Među ostalim, ponuđači moraju dostaviti petogodišnji poslovni plan s očekivanim kretanja broja zaposlenih, kojih je trenutno 256, kao i investicijski plan. Ponude trebaju sadržavati i popust za otkup dospjelih državnih potraživanja, koja su krajem studenog 2006. iznosila 65,3 milijuna kuna, a ponuđači bi se trebali obvezati i da će podmiriti dospjele obveze Adriachema prema zaposlenicima, koje su iznosile 18,4 milijuna te obveze tvrtke prema ostalim vjerovnicima, u iznosu od 20 milijuna kuna. (14,00 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

ČEPIN - U IPK Tvornici ulja Čepin održat će se prezentacija projekta biodizela, na kojoj će među ostalim biti riječi o korištenju biodizela u Hrvatskoj i obvezama preuzetim međunarodnim sporazumima oko korištenja održivih izvora energije, kao i o projektu biodizela kao razvojnom programu te tvornice (10,00 sati, IPK Tvornica ulja, Školska 18)

ZAGREB - Agencija za strukovno obrazovanje (ASO) organizira manifestaciju "Dani strukovnog obrazovanja - nove snage hrvatskog gospodarstva", čiji je cilj promovirati strukovno obrazovanje i osposobljavanje, koje u Hrvatskoj obuhvaća 70 posto učenika srednjih škola, kao nove snage hrvatskog gospodarstva. (10,00 sati) Po otvaranju manifestacije održat će se i konferencija za novinare. (11,00 sati, izložbeni prostor ASO, paviljon 1 Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 14)

ZAGREB - Izlagačima na 31. međunarodnom sajmu graditeljstva, 19. međunarodnom sajmu grijanja i hlađenja Interklima te 48. međunarodnom sajmu obrtništva, koji se na Zagrebačkom velesajmu održavaju do 21. travnja, bit će dodijeljena priznanja za uspješnost nastupa. Bit će dodijeljena i priznanja "Kvalitetan proizvod" za najbolje ocijenjen proizvod na sajmu Graditeljstva i Interklime. Najboljem poduzetniku-izlagaču dodijelit će se nagrada Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Zagrebačkog velesajma "Vrijedne ruke". Ovogodišnji sajam Graditeljstva okuplja 622 izlagača iz 25 zemalja, na Interklimi se predstavlja 310 izlagača iz 29 zemalja, dok sajam Obrtništvo okuplja 343 izlagača iz pet zemalja. (15,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 14)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙