FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tragedija na sveučilištu Virginia

WASHINGTON,16. travnja 2007.(Hina) - Naoružani napadač u ponedjeljak ujutro je otvorio vatru u učionicama Tehničkog sveučilišta Virginije, u gradu Blacksburgu, u američkoj saveznoj državi Virginiji, usmrtivši najmanje 22 osobe i ranivši 28, objavila je policija i dužnosnici sveučilišta.
WASHINGTON,16. travnja 2007.(Hina) -

Naoružani napadač u ponedjeljak ujutro je otvorio vatru u učionicama Tehničkog sveučilišta Virginije, u gradu Blacksburgu, u američkoj saveznoj državi Virginiji, usmrtivši najmanje 22 osobe i ranivši 28, objavila je policija i dužnosnici sveučilišta.

"Danas je sveučilište pogođeno tragedijom golemih razmjera. Sveučilište je šokirano i istinski užasnuto", izjavio je rektor sveučilišta Virginia Tech Charles Steger.

Incident u sveučilišnom kompleksu Virginia Techa, u kojem je smješteno 2.600 studenata, dogodio se oko 07:15 sati, po istočnoameričkom vremenu, u objektu West Ambler Johnston u kojem stanuje oko 900 studenata, gdje je u pucnjavi ubijena jedna osoba.

Dva sata kasnije, napadač je u učionicama inženjerske zgrade Norris Hall ubio 20 osoba, a 28 ranio, rekao je šef policije Virginia Techa W.R. Flinchum.

Prema navodima iz dva policijska izvora, na koje se s mjesta događaja pozvao izvjestitelj TV mreže MSNBC, "napadač je mladi Amerikanac, koji je bio naoružan s dva pištolja kalibra 9 mm, i koji si je sam oduzeo život".

Studentica Annie Kaizer izjavila je za MSNBC da je napadač bio 20-ih godina, azijskog izgleda i da je nosio pancirni prsluk, te da je vjerojatno bio student.

Prema izvješću TV Fox News, 21 ranjena osoba smještena je u bolnicu u Blacksburgu.

Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino je izjavila kako je predsjednik George W. Bush "užasnut tragedijom i da su njegove molitve uz obitelji stradalih". Također je kazala kako je američki predsjednik Virginiji stavio na raspolaganje saveznu pomoć za rješavanje nastale situacije.

Sve američke nacionalne TV mreže imaju izravan prijenos s poprišta tragedije u studentskom kampusu Virginia Techa.

Radi se o najtežem oružanom incidentu u povijesti američkog školstva, nakon pokolja u srednjoj školi u Columbineu u državi Coloradu 20. travnja 1999., u kojem je ubijeno 13 učenika i profesora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙