FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 17. travnja

ZAGREB, 16. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. travnja.
ZAGREB, 16. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 17. travnja.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvorit će se tri specijalizirana sajma - 31. međunarodni sajam graditeljstva, 19. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda Interklima te 48. međunarodni sajam obrtništva. Na sajmu Graditeljstva nastupit će 622 izlagača iz 25 zemalja, na sajmu Interklima 310 izlagača iz 29 zemalja, a na sajmu Obrtništva 343 izlagača iz pet zemalja. Sajmove će otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (11,00 sati, Kongresna dvorana ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U sklopu međunarodnog sajma Obrtništva, koji se otvara na Zagrebačkom velesajmu, održat će se Obrtnički forum, tradicionalan susret obrtnika s predstavnicima Vlade. Tema ovogodišnjeg foruma je konkurentnost hrvatskog obrtništva (13,00 sati, dvorana Brijuni).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju bit će otvorene javne ponude za kupnju 62 posto dionica vukovarskog VUPIK-a te stopostotnog udjela u Valjaonici cijevi Sisak. Riječ je o trećem pokušaju privatizacije VUPIK-a, koji je ponuđen po cijeni od 20 posto od nominalne vrijednosti tvrtke. Od ponuđača se očekuje zadržavanje osnovne djelatnosti i sjedišta tvrtke, kao i zatečenih 943 zaposlenika na 3 godine. Valjaonica je na ovom, četvrtom natječaju, ponuđena pod posebnim uvjetima, odnosno za 1 kunu, i to po drugi put zaredom, jer su na prethodnom natječaju zbog neslaganja s obveznim uvjetima natječaja odbijene obje pristigle ponude. Za preuzimanje Valjaonice ponuđači, među ostalim, moraju dostaviti 5-godišnjeg poslovni plan koji bi uključivao i broj zaposlenika (kojih je 1.209), kao i prijedlog ulaganja u restrukturiranje tvrtke, a trebali bi se obvezati i da će podmiriti njene dospjele obveze (14,00, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) bit će predstavljeni dosadašnji rezultati rada Agencije te planovi za naredno razdoblje (11,00 sati, APIU, Hebrangova 34/II).

RIJEKA - Otvara se 16. međunarodni sajam automobila, motocikala i opreme "Auto 2007." na kojemu će se predstaviti više od 30 brandova auto-moto industrije s oko 120 vozila. Sajam se održava do 22. travnja na riječkoj Putničkoj obali. Na oko 5000 četvornih metara zatvorenog i još toliko otvorenog prostora, predstavit će se proizvođači osobnih vozila i motocikala, lakših i težih gospodarskih vozila te auto-moto klubovi i osiguravateljske kuće. (11 sati)

ZAGREB - U Hrvatskoj elektroprivredi bit će održava konferencija za novinare u povodu jubilarnog 30. međunarodnog ICT skupa posvećenog informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici MICRO od 21. do 25. svibnja u Opatiji (11,00 sati, HEP, Vukovarska 37).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙