FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Škare-Ožbolt: oporba treba uskladiti programe radi izborne pobjede

KARLOVAC, 15. travnja 2007. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt predložila je danas koordinaciju svih oporbenih stranaka i usklađivanje njihovih političkih programa radi izborne pobjede.
KARLOVAC, 15. travnja 2007. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt predložila je danas koordinaciju svih oporbenih stranaka i usklađivanje njihovih političkih programa radi izborne pobjede.

Na sjednici Glavnog odbora stranke u Karlovcu rekla je kako je došlo vrijeme da "Hrvatsku više ne vodi politika, koja samo čini kompromise, nego da u Vladu dođu stručnjaci, bio to Jurčić, Čačić ili", dodala je, "netko iz naših redova".

Glavni odbor DC-a prihvatio je dva izborna programa - Program za snažnu pravnu državu i Program za poljoprivredu, za pravednu i uspješnu Hrvatsku.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt istaknula je da stranka od sutra kreće u političku kampanju, a ciljevi su joj pravna država, proizvodnja i izvoz, smanjenje poreza na dobit i poreza na dohodak na 15 posto, te za tri godine i PDV-a na 15 posto, regionalizacija na pet regija i na kraju zaustavljanje rasprodaje zemljišta u državnom vlasništvu.

Dodala je kako je jamstvo da će ta stranka to postići njezini čelnici koji su u proteklih 15 ili 17 godina govorili konkretno i radili odlučno i pošteno.

Kritizirajući trenutačnu vlast ustvrdila je kako smo se, "nažalost, u ovom mandatu naslušali neistina", dodajući da je Ivo Sanader "kroz svoju jamstvenu karticu" obećao gospodarski rast od sedam posto, a ne 4,7 posto, zatim da će se barem prepoloviti broj nezaposlenih, a on je i dalje tristo tisuća, a danas se čak trideset posto građana osjeća izrazito siromašnima.

Predsjednica DC-a pozvala je birače da raskinu "ugovor koji su sklopili s takvom politikom, koja nije ostvarila obećane reforme, nema razvoja i nema političke i gospodarske strategije".

Kad je riječ o odlasku Ivice Račana s političke scene, rekla je da DC nije politički istomišljenik sa SDP-om, ali je Ivici Račanu odala priznanje što je Hrvatsku "na miran način preveo iz jednostranačja u višestranačje i što je uveo novi model vladavine, a to je politička koalicija iako je tada bila prevelika da bi uspjela".

Potpredsjednik DC-a Joško Morić predstavio je Program za snažnu pravnu državu u kojem se među ostalim predlaže da se u Vladu uvede ministar domovinske sigurnosti, koji bi imao ovlasti potpredsjednika Vlade, da se donese zakon o parlamentarnom i građanskom nadzoru nacionalne sigurnosti, te da se ovlasti MUP-a prošire na zaštitu prirode i okoliša.

Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny predstavio je Program za poljoprivredu po kojem bi se, među ostalim, zabranio uvoz smrznutog mesa i genetski preinačene hrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙