Kako se navodi u priopćenju, građevinski inspektor povukao je zabranu, što omogućuje nastavak "funkcionalne probe sustava za rekuperaciju ugljičnog dioksida", a to znači da danas ponovno počinje proces vrenja piva u Pivovari.
"Drago nam je što smo dobili dozvolu da nastavimo funkcionalnu probu. To će nam omogućiti da završimo izgradnju energane te da prođemo finalni tehnički test i nastavimo uobičajni proces proizvodnje, rekla je, navodi se u priopćenju, predsjednica Uprave Monique Peteres.
Također se navodi da je Karlovačka pivovara, kako bi što prije i tijekom ljetne sezone opskrbila svoje kupce, osigurala da se vrenje i ferementacija obavlja i u sestrinskoj kompaniji - pivovari "Goess", članici austrijskoga "Brau Union".
Vrenje i fermentacija u pivovari "Goess" bit će u skladu s prepoznatljivim standardima kvalitete i originalnim receptima Karlovačke pivovare, navodi se u priopćenju.
"Naš je jasni cilj da se u najkraćemu roku svi proizvodni procesi ponovno odvijaju u Karlovcu", poručila je Peters.
Iz Karlovačke pivovare 23. veljače ispuštena je velika količina ugljičnog dioksida, zbog čega je u usjeku potoka Grabice bila smanjena količina kisika u zraku. Zbog te visoke koncentracije ugljičnog dioksida, Zdravko Martinović, koji je šetao uz potok, izgubio je svijest te je nakon višetjedne kome umro 19. ožujka.