FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka pivovara: nastavljeno istražno ročište

KARLOVAC, 21. ožujka 2007. (Hina) - Istražna sutkinja karlovačkoga Županijskog suda Jasminka Jerinić-Mušnjak ponovno je danas ispitala okrivljene odgovorne osobe u Karlovačkoj pivovari.
KARLOVAC, 21. ožujka 2007. (Hina) - Istražna sutkinja karlovačkoga Županijskog suda Jasminka Jerinić-Mušnjak ponovno je danas ispitala okrivljene odgovorne osobe u Karlovačkoj pivovari.

Ispitan je tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni inženjer Slaven Siladić, zamjenik voditelja proizvodnje Marinko Kovačević, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i predstavnica Karlovačke pivovare kao pravne osobe Snježana Štamfar-Vukelja, članica Uprave. Nije saslušana glavna tehnologinja Marija Tufeković.

Glasnogovornica Županijskog suda Alenka Laptalo rekla je da radi tajnosti istrage ne može reći ništa o tijeku ročišta.

Dodala je da će o dosadašnjim saznanjima i rezultatima obdukcije tijela preminulog Zdravka Martinovića, kad ih Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu dostavi sudu, ovisiti daljnji tijek istrage. Medicinsko patološko vještačenje odgovorit će na pitanje o neposrednu uzroku smrti te postoji li sumnja u trovanje.

"Ako postoji sumnja u trovanje, sumnjive tvari nađene u tijelu bit će poslane na vještačenje ustanovi koja obavlja toksikološka ispitivanja. Nakon obdukcije nalaz i mišljenje vještaka dostaviti će se Državnom odvjetništvu koje će odlučiti o izmjeni činjeničnog opisa i pravnoj oznaci kaznenog djela u teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sa smrtnom posljedicom", rekla je Laptalo.

Karlovački župan Ivica Horvat posjetio je danas udovicu Desanku Martinović u njezinu domu, izrazio sućut i uručio novčanu pomoć koju je dodijelila Karlovačka županija. Jučer je Gradsko poglavarstvo odlučilo podmiriti troškove pokopa obitelji Martinović, a izrazima sućuti oglasila se priopćenjem medijima i Uprava Karlovačke pivovare.

Posljednji ispraćaj Zdravka Martinovića bit će danas na groblju Jamadolu u 17,30 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙