FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarsko kreditna banka postala Veneto banka

ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) -

Gospodarsko kreditna banka je upisom u sudski registar zagrebačkog Trgovačkog suda početkom ovog mjeseca promijenila ime u Veneto banka, stoji u obavijesti Banke objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Uz novo ime, Banka je dobila i novi sastav Nadzornog odbora, pa je tako dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Armando Bressan postao predsjednikom, dosadašnji član Mauro Gallea zamjenikom predsjednika, a za novog člana NO-a imenovan je Stefano Bertolo.

Promjene u NO-u trebale bi 26. travnja ove godine biti potvrđene i na Glavnoj skupštini banke.

Prema pozivu za Glavnu skupštinu, objavljenom također na Zagrebačkoj burzi, dioničari Veneto banke trebali bi odlučivati i o raspodjeli 5,98 milijuna kuna dobiti koje je banka ostvarila u prošloj godini.

Prema prijedlogu Uprave, od tog iznosa u zakonske rezerve bi se raspodijelilo 1,27 milijuna kuna, u rezerve za opće bankovne rizike 4,27 milijuna kuna, a pola milijuna kuna iz rezervi za vlastite dionice prenamijenilo bi se za ostale namjene.

Ostatak sredstava isplatio bi se kao dividenda imateljima povlaštenih dionica, i to u iznosu od 438.880 kuna ili 4 kune po dionici, dok se imateljima redovnih dionica dividenda za 2006. godinu ne bi isplaćivala.

Gospodarsko kreditna banka osnovana je 1992. godine, a prema veličini se svrstava u male banke. Svoje poslovanje obavlja putem devet poslovnica u šest hrvatskih županija, a zapošljava 90-tak zaposlenika. Prošle godine je talijanska Veneto Banca s.c.p.a. kupila 76 postotni udio u toj banci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙