FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste Bank završila preuzimanje Diners Cluba Adriatic

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) -

Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) iz Beča jučer je završila preuzimanje 100 posto dionica hrvatske kompanije Diners Club Adriatic d.d. (DCA), a konačna kupoprodajna cijena iznosi 149,6 milijuna eura, objavili su danas iz Erstea.

U priopćenju se navodi i kako su na jučerašnjoj Glavnoj skupštini DCA izabrani novi članovi Nadzornog odbora, čiji je predsjednik tako postao zamjenik predsjednika Uprave Erste & Steiermaerkische Banke (ESB) Tomislav Vuić, a zamjenik financijski direktor Erste Bank Holdinga Petar Kisbenedek.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su pak predsjednik Uprave Česka sporitelna banke John James Stack, direktor Sektora upravljanja rizicima ESB-a Damir Bronić i Marijan Kostrenčić, kao vanjski savjetnik

Novi predsjednik Uprave Dinersa bit će pak dosadašnji zamjenik direktora Sektora građanstva u ESB Željko Menalo, a njegovom zamjenicom imenovana je dosadašnja članica Uprave Marija Radonić. Za člana Uprave imenovan je direktor Direkcije upravljanja rizicima tvrtki u ESB Danijel Idžaković.

Osnivač DCA i dosadašnji predsjednik Uprave Žarko Kraljević bit će pak imenovan za počasnog predsjednika Diners Cluba Adriatic, navodi se u priopćenju.

Diners Club Adriatic osnovan je 1969. godine kao prva kartičarska kuća u Hrvatskoj. Danas, s više od 450 tisuća izdanih kreditnih kartica i tržišnim udjelom od 28 posto, zauzima drugo mjesto na hrvatskom tržištu.

Na kraju prošle godine prihodi Dinersa iznosili su približno 44,2 milijuna eura, dobit je iznosila 6,8 milijuna eura, kapital 32 milijuna eura, a ukupna aktiva 165,7 milijuna eura.

Ukupno kartično poslovanje ESB i DCA, prema podacima za prošlu godinu, zajedno će brojati više od milijun kreditnih i debitnih kartica. Samo u segmentu kreditnih kartica ESB i DCA zajedno će imati više od pola milijuna kartica ili oko 32 posto tržišta, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙