FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravno vijeće APIU o ostvarenim i planiranim projektima Agencije

ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) - Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) u 2006. godini zaprimila je 250 različitih upita potencijalnih ulagača, što je rezultiralo s 37 projekata koji su ušli u fazu realizacije, objavili su danas iz APIU-a, nakon završetka sjednice Upravnog vijeća Agencije.
ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) - Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) u 2006. godini zaprimila je 250 različitih upita potencijalnih ulagača, što je rezultiralo s 37 projekata koji su ušli u fazu realizacije, objavili su danas iz APIU-a, nakon završetka sjednice Upravnog vijeća Agencije.

Od projekata na kojima Agencija radi, a koji su namijenjeni unaprjeđenju poslovnog okruženja, u priopćenju se izdvajaju "Monitor tržišta rada", "Digitalni katalog poslovnih zona", elektronska bazu nekretnina te baza podataka o ponuđenim projektima.

Kako navode iz Agencije, u bazu podataka o ponuđenim projektima za ulaganja je do sada zaprimljeno ukupno 89 projekata u različitim fazama, od kojih je 38 pripremljeno i spremno za ulagače, a ukupna vrijednost projekata procjenjuje se na nešto više od 2 milijarde eura.

Projekt Monitor tržišta rada (Labor Market Monitor), čiji je završetak planiran za lipanj ove godine, financira Britansko veleposlanstvo, a provodi ga konzultantska tvrtka Deloitte. Cilj ovog projekta je, na web portalu Agencije, po prvi put u Hrvatskoj objediniti podatke o raspoloživosti, kvalifikacijama i troškovima radne snage te ih učiniti dostupnima na Internet stranici Agencije.

Digitalni katalog poslovnih zona je pak već uspostavljen na Internet stranicama Agencije i u ovom trenutku sadrži više od 130 poslovnih zona u Hrvatskoj, na hrvatskom i engleskom jeziku, a moguće ga je pretraživati po različitim kriterijima kao što su lokacija, infrastrukturna i komunalna opremljenost.

Elektronska baza nekretnina u postupku je popunjavanja nekretninama koje su raspoložive ili će u kratkom roku (do 2 godine) biti raspoložive za ulagače.

Iz Agencije ističu i kako, sukladno planu rada za ovu godinu, rade na ostvarivanju 80 novih ulagačkih posjeta potencijalnih investitora te najavljuju osnivanje Kluba investitora, koji će doprinijeti poticanju poslovne zajednice na iznošenje pozitivnih iskustava i problematike pri poslovanju u Hrvatskoj te ujedno uključivanje u formiranje konstruktivnih prijedloga za unaprjeđenje postojećeg okruženja.

Klub investitora činit će 50 najvećih stranih investitora u Hrvatskoj te relevantni pružatelji poslovnih usluga povezanih s područjem ulaganja i poslovanja u Hrvatskoj.

Također, u pripremi je i projekt "E-ulaganja", odnosno portala na kojem će ulagači čije projekte vodi Agencija u svakom trenutku imati uvid u status svog projekta, a potencijalni će ulagačima na njemu moći simulirati svoje projekte kako bi dobili prvu informaciju o potrebitim procedurama, poticajima troškovima i svim ostalim informacijama koje jedan ulagački projekt zahtijeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙