FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenik Franco Frattini u službenom posjetu Hrvatskoj

ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) - Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik EU-a za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franco Frattini dolazi u četvrtak u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, priopćila je u srijedu Delegacija Europske komisije u RH.
ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) - Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik EU-a za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franco Frattini dolazi u četvrtak u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, priopćila je u srijedu Delegacija Europske komisije u RH.

Svojim prvim posjetom Hrvatskoj povjerenik Frattini želi potaknuti hrvatske vlasti da ubrzaju reforme kako bi zemlja brže napredovala na putu prema Europskoj uniji.

Od Hrvatske se očekuje da nastavi gospodarske i političke reforme, s posebnim naglaskom na reformi pravosuđa i javne uprave, kao i borbi protiv korupcije, kaže se u priopćenju.

Prvoga dana posjeta povjerenik Frattini sastat će se s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade RH Ivom Sanaderom, ministrima pravosuđa, vanjskih poslova i europskih integracija i unutarnjih poslova, predsjednikom Hrvatskog sabora i drugim državnim dužnosnicima, a obratit će se i hrvatskoj Vladi.

Frattini će s hrvatskim dužnosnicima razgovarati o tijeku pristupnih pregovora RH s EU, s posebnim naglaskom na poglavlja Pravosuđe i temeljna ljudska prava (poglavlje 23.) i Pravda, sloboda i sigurnost (poglavlje 24.).

U popodnevnom programu, povjerenik Frattini bit će jedan od glavnih govornika na prezentaciji hrvatske Vlade "Postignuća u pravosuđu i unutarnjim poslovima u procesu pristupanja EU-u" zajedno s predsjednikom Vlade RH, ministrima vanjskih poslova i europskih integracija, pravosuđa i unutarnjih poslova, kao i predsjednikom Vrhovnog suda RH, glavnim državnim odvjetnikom, ravnateljem USKOK-a i ravnateljem hrvatske policije.

Povjerenik Frattini u petak će, u sklopu hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje zemalja jugoistočne Europe (SEECP), sudjelovati na sastanku ministara unutarnjih poslova i pravosuđa o temi "Standardi EU-a i vladavina prava u jugoistočnoj Europi".

Nakon uvodnog djela sastanka, povjerenik Frattini će zajedno s ministrima pravosuđa i unutarnjih poslova Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine parafirati sporazume o olakšavanju viznog režima i readmisiji, priopćila je Delegacija Europske komisije u RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙