FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslava Uskrsa u đakovačkoj katedrali

ĐAKOVO, 8. travnja 2007. (Hina) - Svetkovina Uskrsa u Đakovu započela je jutros u katedrali misnim slavljem s tradicionalnim blagoslovom jela koje je predvodio đakovački i srijemski biskup Marin Srakić.
ĐAKOVO, 8. travnja 2007. (Hina) - Svetkovina Uskrsa u Đakovu započela je jutros u katedrali misnim slavljem s tradicionalnim blagoslovom jela koje je predvodio đakovački i srijemski biskup Marin Srakić.

On je u katedrali predsjedao i svečanim misnim slavljem, ističući u svojoj homiliji svevremensku važnost i značenje Isusova uskrsnuća.

Biskup Srakić osvrnuo se na neke aktualne događaje i teme koje zadiru u kršćansku povijest. "U posljednje vrijeme neki pišu da su pronašli Isusov grob s kosturima njegove obitelji. I opet stara podvala: naš bi narod rekao - opet lažu. Pustimo ih neka gube vrijeme u prebiranju po tim umjetnim kostima. Prije nekoliko godina zapljusnuli su nas Da Vincijevim kodom, prošle godine Judinim evanđeljem ove godine smislili su novu priču, ne znamo što nas na godinu čeka", rekao je biskup Srakić.

Ocijenio je kako "živimo u ozračju u kojem se životni ideali i interesi sve više ograničavaju isključivo na mjeru ovozemaljskoga, osuđeni da ubrzo i nestanu, iscrpljeni u nestalnosti u kojoj ništa ne uspijeva trajno zadržati ljepotu dara, jer brzo prolazi obličje ovoga svijeta".

"U razumijevanju života i svih njegovih vrednota upiremo li pogled prema spasonosnom djelu Božje ljubavi na križu i prema svjetlu Spasiteljeva uskrsnuća? On nam je odkotrljao kamen s vrata grobnih! Ne kako bismo prividno sakrili žalac smrti, pobjegli od istine vlastite krhkosti i ograničenosti, nego da bismo puni nade svjedočili kako u našem zajedništvu s Kristom uskrslim počiva pravi blagoslov našega života prepun istinskih plodova životnog smisla i radosti ispunjen istinitom nadom našeg stvarnog uskrsnuća", rekao je biskup Srakić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙