FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida

Rijeka,8. travnja 2007. (Hina) - Svečano euharistijsko slavlje danas je na svetkovinu Uskrsa u riječkoj katedrali sv. Vida predvodio riječki nadbiskup i metropolit msgr. Ivan Devčić.
Rijeka,8. travnja 2007. (Hina) - Svečano euharistijsko slavlje danas je na svetkovinu Uskrsa u riječkoj katedrali sv. Vida predvodio riječki nadbiskup i metropolit msgr. Ivan Devčić.

Msgr. Devčić rekao je u propovijedi da naše uskrsnuće u vječnosti ovisi o tome jesmo li ovdje živjeli uskrsli i preobraženi, ističući kako se "novozavjetni spisi više bave uskrsnućem u srcima nego u tijelu", te da se nikada ne predaje onak tko vjeruje u Isusa.

"Uskrsnuti u srcu, s Isusom, u ovom životu znači prije svega vjerovati da je Isus stvarno pobijedio smrt i uskrsnuo u novi život", rekao je msgr. Devčić.

Istaknuo je kako oni čije je srce usmjereno prema Isusu te znakove lakše shvaćaju te da prema uskrsnuću vode ljubav prema istini i iskreno traženje Boga.

Podsjetivši da su Isusovi učenici imali vjere i prije i poslije Isusova uskrsnuća, msgr. Devčić je rekao da su oni stekli čvrsto uvjerenje da nema izgubljenih situacija ako se čvrsto drže svojeg učitelja i njegova učenja.

"Uskrsnuti u srcu tako znači i vjerovati da nije sve izgubljeno, uvijek pokušavati ponovno započeti novi život uz pomoć Gospodina", istaknuo je msgr. Devčić, dodajući da Isus griješniku, ako vjeruje, uvijek daje novu šansu i mogućnost novog početka.

Riječki nadbiskup je rekao kako vjera u Isusovo uskrsnuće osposobljava za nove poglede, čuvanje obiteljskog života, za nadu u pobjedu istine i dobra, pobjedu ljubavi, dobrote i pravde.

"Snaga za to postoji jer je dosta da samo otvorimo svoja srca i postanemo ljudi praštanja, pomirenja i novih dostignuća, i to će biti konačni znak uskrsnuća u našim srcima", rekao je msgr. Devčić.

(Hina) xhsup yln

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙