FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Nove pobjede Palca i Zelčića

DRESDEN, , 4. travnja 2007. (Hina) - Iako su u 2. kolu 8. pojedinačnog europskog šahovskog prvenstva hrvatski predstavnici imali uglavnom vrlo jake protivnike, zabilježili su 4 pobjede i 6 remija uz samo dva poraza.
DRESDEN, , 4. travnja 2007. (Hina) - Iako su u 2. kolu 8. pojedinačnog europskog šahovskog prvenstva hrvatski predstavnici imali uglavnom vrlo jake protivnike, zabilježili su 4 pobjede i 6 remija uz samo dva poraza.

Mladen Palac i Robert Zelčić postigli su i drugu uzastopnu pobjedu i s još 32 igrača dijele prvo mjesto. Palac je nadigrao Francuza Matthieua Cornettea, a Zelčić Nijemca Lukasa Boettgera. Pobjedu je postigao i naš najmlađi velemajstor Ante Brkić i to nad Nijemcem Thomasom Paehtzom mlađim. Branitelj naslova europskog prvaka Zdenko Kožul kao crni je vrlo sigurnom igrom remizirao s estonskim velemajstorom Kaidom Kulaotsom. Pravovremenom izmjenom dama otklonio je prijetnje rokadnim napadom i lako održao ravnotežu. Goran Dizdar ostavio je sjajan dojam u partiji s vrlo jakim ruskim velemajstorom Vladimirom Malahovom. Lijepim manevrima u središnjici osvojio je pješaka i Rus je u završnici morao spašavati remi. Osječanin Zoran Jovanović impresionirao je originalnom igrom protiv ruskog velemajstora Jevgenija Najera i žrtvom figure već u otvaranju. Cijelo vrijeme je imao inicijativu i Rus je u završnici morao spašavati remi.

Mnogo uzbuđenja bilo je i u partijama Janković-Nielsen i Cvitan-Areščenko. Janković je protiv danskog velemajstora previdio pješaka, ali je žrtvom figure uspio osigurati vječni šah. Cvitan je ukrajinskom velemajstoru u središnjici žrtvovao kvalitetu i nakon žestoke borbe remizirao vječnim šahom. Poraženi su samo poletarci Ivan Šarić i Saša Martinović. Šarić je izgubio od Rusa Vladimira Starceva, a Martinović od vrlo jakog Francuza Igor-Alexandra Natafa.

Naše šahistice osvojile su bod i pol. Borka Frančišković je pobijedila predstavnicu Luxembourga Fionu Steil-Antoni, a Mirjana Medić je remizirala s Njemicom Jevgenijom Šmirinom. Poslije drugog kola od naših predstavnika najbolji su Mladen Palac i Robert Zelčić s po 2 boda, a po 1,5 bod imaju Kožul, Brkić, Jovanović, Dizdar, Janković i Cvitan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙