FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Odličan start hrvatskih velemajstora

DRESDEN, , 3. travnja 2007. (Hina) - U njemačkom gradu Dresden počelo je 8. pojedinačno europsko prvenstvo u šahu na kojem sudjeluje čak 523 sudionika iz 42 zemlje.
DRESDEN, , 3. travnja 2007. (Hina) - U njemačkom gradu Dresden počelo je 8. pojedinačno europsko prvenstvo u šahu na kojem sudjeluje čak 523 sudionika iz 42 zemlje.

U konkurenciji šahista je 385 igrača, među kojima je 177 velemajstora i 117 međunarodnih majstora. Hrvatsku predstavljaju desetorica igrača, a naslov europskog prvaka brani Zdenko Kožul. U konkurenciji šahistica je 138 igračica, među kojima je 31 velemajstorica i 28 međunarodnih majstorica. Hrvatsku predstavljaju velemajstorica Mirjana Medić i Riječanka Borka Frančišković, a naslov prvakinje brani Turkinja Ekaterina Atalik. Ukupno će se odigrati 11 kola po švicarskome sustavu natjecanja, a 33 prvoplasirana igrača i 13 prvoplasiranih igračica izborit će nastup na svjetskom prvenstvu. Tempo igre je 90 minuta po igraču za prvih 40 poteza, te 30 minuta za ostatak partije uz dodatak od 30 sekundi poslije svakog odigranog poteza.

U prvom kolu naši su predstavnici bili vrlo uspješni. Zdenko Kožul je svladao Grka Georgiadisa, a pobjede su izborili i Mladen Palac (nad Nijemcem Buchalom), Robert Zelčić (nad Nijemcem Giemsom), Zoran Jovanović (nad Nijemcem Natsidisom), Alojzije Janković (nad Nizozemcem Bakkerom), Goran Dizdar (nad Nijemcem Nagelom), te Ognjen Cvitan (nad Austrijancem Wilkeom). Ante Brkić je remizirao s Nijemcem Beckerom, a Saša Martinović ugodno je iznenadio podjelom boda s Izraelcem Golodom. Mladi Ivan Šarić je poslije vrlo hrabre igre izgubio od odličnog Bugarina Čeparinova, Mirjana Medić je poražena od Litvanke Viktorije Cmilyte, a Borka Frančišković od Armenke Lilit Mkrtčian.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙