BERN, 4. travnja 2007. (Hina/AFP) - Švicarci su prošle godine pojeli rekordnih 153.075 tona sira ili prosječno 20 kilograma po osobi, prema podacima Švicarske organizacije proizvođača sira objavljenim u srijedu u Bernu.
BERN, 4. travnja 2007. (Hina/AFP) - Švicarci su prošle godine
pojeli rekordnih 153.075 tona sira ili prosječno 20 kilograma po osobi, prema
podacima Švicarske organizacije proizvođača sira objavljenim u srijedu u
Bernu. Gotovo 80 posto konzumiranih sireva švicarske je proizvodnje, a
najomiljenija je mozzarella (2,35 kilograma po osobi).
Svježi sirevi poput kravljeg ili mozzarelle čine trećinu konzumiranih
sireva (32,2 posto), slijede sirevi srednje tvrdoće poput tilzita s 28 posto te
tvrdi poput ementalera s 18 posto.
Potrošnja sira u Švicarskoj u stalnom je porastu od 2001.
Švicarska ima gotovo sedam milijuna stanovnika.