FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 4. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - U Kabinetu grafike HAZU sinoć je otvorena izložba Borisa Bućana iz najnovijeg ciklusa "Lovac na ljudske glave 2005. - 2006.", koji umjetnik prvi put izlaže u tom prostoru. Autorica predgovora u katalogu izložbe Margarita Sveštarov - Šimat na otvorenju je istaknula kako spomenutim ciklusom Bućan iznova predsusreće sva dosadašnja tumačenja vlastitog opusa. Dvadeset i osam djela u crnom akrilu, kroz pet dionica ciklusa: Lovac na ljudske glave, Ulice, Trgovi, Džungla i New York u visokom gestualnom naponu umjetnikova raspoznatljiva rukopisa otvaraju posve nova čitanja.

ZAGREB - Monografija "Fotografkinje - Prilozi povijesti hrvatske fotografije 1870. - 2000." povjesničarke umjetnosti Branke Hlevnjak predstavljena je sinoć u Cro Art Photo klubu. Autorica je u knjizi predstavila 26 hrvatskih fotografkinja, od prve Tonke Kulčar, do najmlađih fotografkinja Ane Opalić, Mare Bratoš i Ivane Žiljak. Izdavači knjige su Društvo povjesničara umjetnosti i Desing Art d. o. o. Branka Hlevnjak piše i o ostalim protagonisticama hrvatske fotografije, Ivani Tomljenović, Elviri Kohn, Slavki Pavić, Mariji Braut, Nadi Orel, Zlati Vucelić, Vesni Prici, Višnji Serdar, Veri Fischer, Andrijani Škunci, Ivi Babaji i drugima. O važnosti predstavljene monografije govorila je i predsjednica Društva povjesničara umjetnosti Ivanka Reberski.

SPLIT - Dodjelom Nagrade Buvina za doprinos kršćanskoj kulturi književniku i prevoditelju iz Zagreba Radovanu Grgecu sinoć su u Splitu zatvoreni Dani kršćanske kulture koji su u pet dalmatinskih gradova trajali deset dana. Dani kršćanske kulture, u organizaciji Nakladničke kuće Verbum, s 46 kulturnih programa, prvi su put održavani u pet gradova - Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Kaštelima i Trilju. Nagradu Buvina ovogodišnjem slavodobitniku uručio je direktor Verbuma Miro Radalj, koji je iscrpno govorio o književniku i publicistu Radovanu Grgecu. Zahvalivši na nagradi, dobitnik Buvine prisjetio se svojih zatvorskih dana s kardinalom Stepincem, te progona zbog svoga kršćanskoga promišljanja i hrvatskog domoljublja.

ZAGREB - Cijene stanova u Hrvatskoj i dalje rastu, pri čemu najveći doprinos poskupljenju stambenih kvadrata daju sve veće cijene stanova u Zagrebu. Tako je prosječna cijena kvadratnog metra novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u drugom polugodištu prošle godine u Hrvatskoj iznosila 10.920 kuna, što je 5,8 posto više nego u istom polugodištu godine prije. Pritom se cijena kvadrata takvog novog stana u Zagrebu popela na 12.614 kuna, što je za čak 14,5 posto ili za 1.598 kuna više nego u istom razdoblju prethodne godine. Istodobno, po podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku, cijena kvadrata novog stana kojeg su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u ostalim naseljima u Hrvatskoj iznosila je 9.344 kune, što je pak za 3,7 posto ili za 357 kuna manje nego u drugom polugodištu 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙