FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:
ZAGREB, 23. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Najveći dioničar mliječne industrije Dukat Luka Rajić prodaje Dukat Lactalisu za 2,06 milijardi kuna. On je jučer izvijestio Dukat da je postignut sporazum sa grupacijom Lactalis, jednom od vodećih svjetskih mljekarskih grupacija, o preuzimanju 91,49 posto dionica Dukata, stoji u priopćenju te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza. Cijena jedne dionice u navedenoj transakciji iznosi 749,78 kuna, što znači da je transakcija vrijedna ukupno 2,06 milijardi kuna. Sporazumom je predviđena i obveza Lactalisa da razvija poslovanje Dukata i primarnu proizvodnju mlijeka, uz obvezu zadržavanja najmanje postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima. Lactalis je obiteljska kompanija sa sjedištem u gradu Lavalu u pokrajini Mayenne u Francuskoj. Kompanija je zastupljena u 140 zemalja svijeta, vodeći je proizvođač sira u Europi i druga po veličini mljekarska grupa u svijetu, ističe na svojim službenim web stranicama.

OPATIJA - Treći kongres malih i srednjih poduzetnika, koji organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, održat će se danas u Opatiji, na temu izvora financiranja malog i srednjeg poduzetništva. Kako je najavljeno, skup će otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader. Suorganizator kongresa je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva čiji će dužnosnici predstaviti Vladine programe za poticanje malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu. Poduzetnicima će na brojnim radionicama biti predstavljene i informacije o korištenju poticaja i izvorima financiranja.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas će potpisati ugovore o provedbi projekta "Uvođenje osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta" s predstavnicima 49 udruga osoba s invaliditetom, koje su zatražile osiguravanje osobnog asistenta za 176 najtežih osoba s invaliditetom. Riječ je o projektu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u koji će tijekom 2007. godine biti utrošeno više od 8,5 milijuna kuna

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙