FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 3. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) zatražili su danas da se uz izmjene postojećeg Zakona o privatizaciji istovremeno donese Nacionalna strategija privatizacije kojom će se jasno odrediti što se i na koji način može privatizirati. Vladu su počeli snažno pritiskati rokovi i kašnjenje u izvršenju obveza iz PAL zajma, jer zbog nepostizanja dogovora sa sindikatima kasni donošenje Zakona o privatizaciji objedinjenog državnog portfelja, kao i nastavak privatizacije. Predstavnici Vlade pri tome su jasno dali do znanja da nekim sindikalnim zahtjevima ne mogu udovoljiti zbog Svjetske banke, ističe NHS u priopćenju. Odlukom o donošenju posebnog Zakona o organiziranom radničkom dioničarstvu (ORD) Vlada kupuje vrijeme jer nije imala hrabrosti suprotstaviti se Svjetskoj banci i uvažiti sindikalne argumente, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Ured pravobraniteljice za djecu tiskao je Konvenciju o pravima djeteta na dva romska jezika: Romany Chib i Limba D' Bjaš. Konvencija je tiskana u 1.000 primjeraka i bit će besplatno podijeljena institucijama, udrugama i pojedincima, kako bi bila dostupna što većem broju djece, priopćeno je danas iz Ureda pravobraniteljice za djecu. Konvenciju je na jeziku bliskom djeci na Romany Chib preveo Goran Đurđević, a na Limba D'Bjaš Dragan Ignac. Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić je povodom Međunarodnog dana Roma, koji se obilježava 8. travnja, Konvenciju predstavila djeci i odraslima u Međimurskoj županiji, u prostorima Osnovne škole "Orehovica" u kojoj učenici pripadnici romske nacionalnosti čine otprilike trećinu školaraca.

VARAŽDIN - Od iduće akademske godine na varaždinskom Tekstilno - tehnološkom fakultetu (TTF) studenti će moći upisati novi program, studij dizajna obuće, najavili su u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Varaždinu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i dekan TTF-a Darko Ujević. Na studij dizajna obuće, koji dosad nije postojao u Hrvatskoj, moći će se u početku upisati 30 studenata, koji će prijemni ispit polagati u Zagrebu. Riječ je o stručnom, preddiplomskom studiju koji će trajati tri godine, dok će svi zainteresirani za daljnje školovanje diplomski studij moći nastaviti u Zagrebu.

ZAGREB - Pomoć zagrebačkim umirovljenicima za travanj i uskrsnica od 100 kuna počet će se isplaćivati putem Hrvatske pošte u srijedu, 4. travnja, izvijestio je danas Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Umirovljenici koji nisu primili pomoć na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do 30. travnja. Nakon toga roka nema isplate unazad za navedeni mjesec. Pravo na novčanu pomoć od siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, hrvatski državljani s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mjesečna mirovina ili mirovina i ukupan prihod jednak ili manji od 1.500 kuna. Umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupan prihod jednak ili manji od 900 kuna ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici s 900 do 1.200 kuna na 300 kuna, a s 1.200 do 1.500 kuna na 200 kuna.

ZAGREB - Adris grupa danas je najavila da se uskoro osniva Zaklada Adris kao najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, koja će novčano poticati inovativnost i kvalitetu u znanstvenom i umjetničkom radu, darovite studente i mlade znanstvenike, hrvatsku autohtonost i ekološku svijest te pomagati najpotrebitijima u hrvatskom društvu. Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je na predstavljanju Zaklade najavio da će Adris grupa za provedbu programa Zaklade na godinu izdvajati jedan posto dobiti iz poslovanja (za ovu godine to je oko šest milijuna kuna), s osiguranim početnim kapitalom od deset milijuna kuna.

ZADAR - U požaru što se dogodio sinoć oko 21,40 sati na Obali kneza Trpimira u Zadru izgorio je terenski četverocikl marke Honda - Rancher, američkih nacionalnih oznaka. Vozilo je, po jutrošnjem policijskom izvješću, u vlasništvu 56-godišnjeg V.Š. Neslužbeno se doznaje da je riječ o vlasniku lokalnog tjednika "Narodnog lista" Vedranu Škuliću. U požaru, u kojem je potpuno izgorio stražnji dio toga terenskog vozila, oštećen je i osobni automobil "nisan micra" zadarskih registracijskih oznaka u vlasništvu "Narodnog lista" . Policija očevidom nastoji utvrditi uzrok požara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙