FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 3. travnja

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 3. travnja.
ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 3. travnja.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se s povjerenikom za energiju Europske komisije Andrisom Piebalgsom (Vlada, Trg Sv. Marka 2, 11.30 sati). Piebalgs će tijekom boravka u Zagrebu supotpisati ministarsku deklaraciju o Paneuropskom naftovodu, poznatom pod nazivom PEOP, zajedno s predstavnicima Hrvatske, Italije, Rumunjske, Srbije i Slovenije kroz koje će naftovod prolaziti.

TV-snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka Sanadera i Piebalgsa, a nakon sastanka moguće su izjave za novinare.

PEČUH - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednica Nacionalne skupštine Republike Mađarske Katalin Szili održat će radni sastanak u sklopu redovitih godišnjih susreta u hrvatsko-mađarskom pograničnom području. Šeks i Szili potpisat će Memorandum o suglasnost o Strategijskom partnerstvu između Nacionalne skupštine Republike Mađarske i Hrvatskog sabora u cilju jačanja bilateralne suradnje u svim pitanjima od zajedničkog interesa, a posebice u procesu pristupanja RH Europskoj uniji.

DEN HAAG - Posljednja statusna konferencija prije početka haškog suđenja trojici hrvatskih generala Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču na kojoj bi se trebale razmotriti pripreme za suđenje. Nešto više od 30 dana prije početka suđenja neriješeno je niz pitanja - od sudbine troje branitelja u predmetu do odgovora tužiteljstva na dio prigovora obrane na optužnicu.

LJUBLJANA - Tajnik Svete stolice za odnose s državama Dominique Mamberti nastavlja posjet Sloveniji. Ciljevi posjeta su dijalog o pripremama Slovenije za preuzimanje predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine, jačanje bilateralnih odnosa i razmjena pogleda na međunarodna pitanja, među njima i o stanju na području jugoistočne Europe. Drugog i završnog dana posjeta Mambertija će primiti premijer Janez Janša.

BOGOR, Indonezija - Međunarodna konferencija o pomirbi u Iraku.

NEW YORK (UN) - UN-ov izaslanik za Kosovo Martti Ahtisaari trebao bi izvijestiti članice Vijeća sigurnosti UN-a o svom planu kojim bi se Kosovu trebala omogućiti "nezavisnost pod međunarodnim nadzorom". Ahtisaarijev prijedlog podijeljen je članovima UN-ova Vijeća sigurnosti još početkom prošlog tjedna. U njemu se poziva na neovisnost te pokrajine od Srbije, što bi u prvo vrijeme nadzirala međunarodna zajednica. No, budućnost plana kada je o Vijeću riječ vrlo je neizvjesna s obzirom da Rusija podupire Srbiju koja želi da pokrajina ostane u njezinim dosadašnjim granicama, te je već dala na znanje da bi mogla upotrijebiti veto, ako se ne uzmu u obzir i interesi Beograda. Plan podupiru Sjedinjene Države i EU, a sjednici Vijeća, kako se očekuje, prisustvovat će predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu i srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

TEHERAN - Očekuje se da će iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad održati konferenciju za novinare.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković, Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙