FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 8. ožujka

ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. ožujka.
ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 8. ožujka.

SVIJET - Međunarodni dan žena.

BRUXELLES - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se s predsjednikom Europskog parlamenta Hans-Gertom Poetteringom. U četvrtak popodne, premijer Sanader će u Meiseu pokraj Bruxellesa sudjelovati, kao predsjednik HDZ-a, na sastanku na vrhu Europske pučke stranke (EPP), krovne organizacije europskih demokršćana i pučana, koja ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu. Riječ je o sastanku koji se tradicionalno održava uoči svakog summita EU-a.

ZAGREB - Predsjednik RH Stjepan Mesić primit će u posjet izaslanstvo japanske informativne agencije Kyodo Newsa u ulozi tajništva japanske udruge Kamen za mir u Uredu Predsjednika u 10,00 sati.

ZAGREB - Ceremonija proglašenja predsjednika RH Stjepana Mesića počasnim građaninom grada Podgorice održat će se u Uredu Predsjednika u 17,30 sati.

BRUXELLES - Počinje dvodnevni proljetni sastanak na vrhu šefova država ili vlada 27 zemalja članica EU-a. Glavne teme ovoga summita bit će pitanja energetske politike i zaštite okoliša. Osim toga na skupu će biti razmotrena provedba Lisabonske strategije o gospodarskom rastu i zapošljavanju, a čelnici će razmijeniti ideje i o zajedničkoj deklaraciji, koju bi trebali usvojiti na svom izvanrednom summitu 24. i 25. ožujka u Berlinu, kojim će obilježiti 50. obljetnicu potpisivanja Rimskih ugovora, kojima su udareni temelji današnje Unije.

BRASILIA - Američki predsjednik George W. Bush doputovat će u Brazil. On će također posjetiti Urugvaj, Kolumbiju, Gvatemalu i Meksiko tijekom svoje sedmodnevne turneje po Latinskoj Americi.

BEOGRAD - Glavni tajnik NATO-a Jaap De Hoop Scheffer posjetit će Srbiju.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Alen Kozina

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 48 08 645

Fax: **385 1 48 08 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙