FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 28. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 28. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - U povodu slučaja Karlovačke pivovare i smrti Zdravka Martinovića danas su se priopćenjem oglasile Hrvatske vode ističući da što god da se događalo s otpadnim vodama Karlovačke pivovare, to nije moglo imati utjecaja na smrt Zdravka Martinovića. Hrvatske vode ističu da nisu počinile propuste ili nepravilnosti koje bi uzrokovale tragičan događaj u Karlovcu blizu ispusta oborinske kanalizacije u Pivarski potok. Napominju da ni Hrvatske vode, niti resorno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva nemaju nikakve nadležnosti za odobravanje emisije plinova, kontrolu emisije plinova, niti za sankcioniranje protupravne emisije plinova.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva sutra će donijeti rješenje kojim oduzima licencu laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije zbog propusta u dostavljanju rezultata analize vode, koji su znatno premašivali dozvoljene količine štetnih tvari, nadležnim tijelima, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva Mladena Pavić. Licenca se oduzima zbog utvrđenog propusta Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Naime, rezultate analize vode koji su znatno premašivali dozvoljene količine štetnih tvari Zavod nije proslijedio nadležnim tijelima, izjavio je danas Pavić. Također je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva po završetku nadzora nad radom Hrvatskih voda kompletnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

ZAGREB - Hrvatski sabor današnje zasjedanje završio je raspravom o Vladinu prijedlogu novog zakona o veterinarstvu, koji je dobio potporu većine zastupničkih klubova. Zakon predložen u hitnom postupku predviđa uvođenje suvremenih mjera kontrole bolesti životinja i utvrđivanja zdravstvenog statusa životinja na razini stada, gospodarstva, regije ili države u odnosu na određenu bolest. Saborski zastupnici pozdravili su uvođenje službenog veterinara kao državnog službenika, što će, očekuju, otkloniti sukob interesa veterinara u veterinarskim stanicama koje često imaju ugovore s klaonicama.

DUBROVNIK - Predsjednik HSS-a Josip Friščić, osvrnuvši se danas na konferenciji za novinare u Dubrovniku na prodaju Dukata, upozorio je na način ulaska inozemnog kapitala u Hrvatsku. Po njemu, i ova je prodaja pokazala da se ne pokazuje dovoljno brige za strateška područja Republike Hrvatske. Friščić je kazao da ne sumnja da francuski partner ima najbolje namjere, ali da je u prodaji Dukata učinjeno puno grešaka.

ZAGREB - "Odredbom Zakona o HRT-u nije izrijekom predviđena dvotrećinska većina glasova za pravovaljanost odluke o izboru vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a, te se slijedom toga primjenjuje odgovarajuća odredba Statuta HRT-a", izjavila je večeras glasnogovornica Ministarstva kulture RH Sunčana Glavak. Podsjetila je kako je, na traženje Programskoga vijeća HRT-a, Ministarstvo kulture danas poslalo svoje očitovanje o izboru vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a. Programsko vijeće HRT-a sutra bi trebalo izabrati v.d. glavnog ravnatelja nacionalne radiotelevizije i raspisati novi natječaj, nakon što u ponedjeljak, 26. ožujka, ni jedan od 11 kandidata nije dobio dvotrećinsku većinu glasova članova Programskog vijeća HRT-a.

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je u podne eksperimentalno krenula s emitiranjem signala televizije visoke razlučivosti (HDTV), čime se stavila uz bok najrenomiranijih svjetskih i europskih televizija, priopćio je HRT. Tijekom eksperimentalnog emitiranja putem digitalnog odašiljača s HRT Doma u Prisavlju signalom će biti pokriveno šire područje grada Zagreba, a prijem će moći ostvariti gledatelji opremljeni isključivo digitalnim DVB-T prijemnicima, kompatibilnim s HDTV standardom i ekranima koji podržavaju visoku razlučivost slike (tzv. HD-Ready).

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je neistinitim i neutemeljenim nazvalo tvrdnje HNS-ove zastupnice Alenke Košiše Čičin-Šain iznesena na konferenciji za novinare da Vlada opstruira program poticane stanogradnje (POS) i tako pogoduje građevinskoj mafiji. Ministarstvo napominje da je u mandatu ove vlade u programu POS-a sagrađeno i izdana je uporabna dozvola za 2963 stana, 750 stanova je u izgradnji, a izvršene su i pripreme za izgradnju 654 stana, što ukupno iznosi 5273 stana. Ističe da je su u raznim fazama izrade dokumentacije planirana još 1273 stana. Ministarstvo napominje da je zastupnica 'zaboravila' da je Državna revizija povrede Zakona o POS-u našla upravo u radu bivšeg Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva.

SISAK - Hrvatska stranka prava (HSP) danas je na konferenciji za novinare u Sisku prozvala Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i Vladu zbog, kako su ocijenili, "spore i neozbiljne privatizacije Valjaonice cijevi Sisak". Predsjednik Glavnoga stana HSP-a Pejo Trgovčević pitao je "zašto HFP i Vlada u nepunih godinu i pol dana raspisuju i četvrti natječaj za privatizaciju Valjaonice". Postavio je i pitanje "zašto je Valjaonica cijevi Sisak potpisala vrlo štetan ugovor s talijanskom tvrtkom 'Pipex', tvrtkom kćeri Željezare Podbrezova iz Slovačke". Tvrdi da će "Valjaonica, u slučaju da ju kupi netko drugi, a ne slovačka Podbrezova, 'Pipexu' morati platiti veliku odštetu od milijun i pol eura u iduće četiri godine ili oko šest milijuna eura u iduće četiri godine".

SISAK - Zamjenik sisačkoga gradonačelnika Veljko Novak (HSP) danas je izjavio da su građani Siska ogorčeni izjavama predsjednika Inine Uprave Tomislava Dragičevića da je "nakon odluke o izgradnji Claus postrojenja otpočela hajka protiv Ine koju vode marginalne grupe i osobe". Novak je ocijenio da je za Dragičevića je, prema toj izjavi, marginalno 60 tisuća stanovnika koji traže da im ne smrdi i da ih ne truju te da im se ne uništava zdravlje. Također, dodao je, za Dragičevića je hajka traženje građana da se poštuju rokovi modernizacije Rafinerije i zakoni o zaštiti okoliša, koje je propisala država. "Vrlo štetnom i nekorektnom" Novak je ocijenio Dragićevićevu izjavu da se "karcinom u Sisku razvio u zadnja tri mjeseca" te je primijetio da se "direktor Ine bahato i arogantno ismijava iz tragedije bolesnika".

DUBROVNIK - Policijska uprava dubrovačko-neretvanske izvijestila je da su dvojica Orebićana jučer poslijepodne na predjelu zvanom Kupe na najvišem pelješkom brdu Sveti Ilija našla ostatke ljudskog kostura te ruksak s osobnim stvarima na ime nestalog australskog državljanina Endrewa Johna Modistacha. Kostur i osobne stvari nađeni su na nepristupačnom terenu iza jedne visoke litice i pretpostavlja se da je riječ o nestalom Australcu koji je ljetovao na Korčuli. Za nestalim 23-godišnjim australskim državljaninom, koji je 9. rujna 2005. nestao na brdu Sveti Ilija u blizini Orebića, bezuspješno se tragalo do 25. rujna te godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙