FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

BJELOVAR - Bivši vlasnik Dukata Luka Rajić koji je na poziv bjelovarske gradonačelnice Đurđe Adlešić boravio u Bjelovaru, izjavio je novinarima kako prodajom Dukata nitko neće biti zakinut, a najmanje proizvođači mlijeka i zaposlenici Dukatove tvornice u Bjelovaru. "Sve što radim, radim u interesu radnika, da im osiguram razvoj i da im sigurno bude bolje", istaknuo je Rajić. Na novinarski upit o ratnom profiterstvu, Rajić je kazao kako se "ne želi braniti od optužbi da je ratni profiter, ali će svoju priču iznijeti kad završi posao i kad njegovi proizvođači i zaposlenici budu sigurni." Rajić je najavio, da će novi vlasnici ići u nova ulaganja i proširenje proizvodnje u bjelovarskoj tvornici sireva Sirela.

ZAGREB - Hrvatska Vlada jamči otkup mlijeka hrvatskim proizvođača bez obzira na nastalu situaciju oko prodaje Dukata Lactalisu, izjavio je danas predsjednik Vlade Ivo Sanader na konferenciji za novinare nakon sastanka kojeg je zajedno s ministrima gospodarstva i poljoprivrede Brankom Vukelićem i Petrom Čobankovićem održao s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i varaždinske Vindije. Sanader je naglasio da Vlada otkup jamči neovisno o spremnosti Vindije na otkup mlijeka, koju je na konferenciji za novinare istaknuo predsjednik Uprave Vindije Dragutin Drk. Sanader je kazao da nije postignut dogovor s Vindijom već Vlada otkup jamči autonomno, pri čemu je dobra i najava Vindije da će otkupljivati mlijeko.

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je većinom glasova odlučilo da je premijer Ivo Sanader, dopunivši svoju imovinsku karticu podatkom o ukupnoj vrijednosti pokretnina koje posjeduje, ispunio svoju dužnosničku obvezu i udovoljio zahtjevu Povjerenstva. Četvero članova Povjerenstva je, nakon gotovo petosatne rasprave, zaključilo da je Sanader time ispunio svoju obvezu te da nema potrebe pokretati postupak utvrđivanja sukoba interesa, dok je troje članova glasovalo protiv takvog zaključka. Predsjednik Povjerenstva Josip Leko (SDP) i član Zorislav Antun Petrović imali su izdvojeno mišljenje. Povjerenstvo je, s pet glasova za i dva protiv, odlučilo i da je istarski župan Ivan Jakovčić bio u sukobu interesa pri kupnji stana od Grada Poreča. Utvrđeno je da je Jakovčić od porečkoga Poglavarstva zatražio da odgodi prodaju stana dok ne skupi dovoljno novca da bi ga kupio.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić u povodu današnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prema kojoj je on bio u sukobu interesa pri kupnji stana od Grada Poreča, u svojoj pismenoj izjavi navodi kako poštuje odluku Povjerenstva iako ju smatra "nevjerojatnom i apsurdnom". Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je s pet glasova za i dva protiv odlučilo da je istarski župan Ivan Jakovčić bio u sukobu interesa pri kupnji stana od Grada Poreča. Jakovčić navodi da je Povjerenstvu predložio da se u njegovu slučaju obavi vještačenje jer je uvjeren da bi se lako dokazalo kako ničim nije oštetio proračun Grada Poreča čije je nekretnine kupio na natječaju.

ZAGREB - Nakon jučerašnjeg neuspjeha u izboru novog ravnatelja HRT-a, Vijeće za medije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) pozvalo je danas članove Programskog vijeća HRT-a da se izdignu na razinu odgovornosti, ističući da bi funkcioniranje HRT-a kao neovisne medijske ustanove trebalo imati apsolutni prioritet. Vijeće za medije HHO-a smatra da je neizborom novog ravnatelja Programsko vijeće i samo sebe dovelo do ruba blokade. HHO smatra iznimno važnim da se Programsko vijeće konsolidira, da postupak izbora ravnatelja provede do kraja i to na način da se ne ugrozi funkcioniranje javnog servisa po standardima demokratskih medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙