FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati crikveničkog "Jadrana" najavili prosvjed upozorenja

CRIKVENICA,27. ožujka 2007.(Hina) - Sindikati koji djeluju u crikveničkoj hotelskoj tvrtki "Jadran" danas su otvorenim pismom državnim tijelima najavili održavanje javnog prosvjeda upozorenja 30. ožujka u Crikvenici.
CRIKVENICA,27. ožujka 2007.(Hina) - Sindikati koji djeluju u crikveničkoj hotelskoj tvrtki "Jadran" danas su otvorenim pismom državnim tijelima najavili održavanje javnog prosvjeda upozorenja 30. ožujka u Crikvenici.

Razlog je u tomu što nije provedena niti jedna od točaka zaključka koji je donijela Vladina Radna skupina na sastanku u Crikvenici 15. veljače, a koje su u vezi s privatizacijom tvrtke.

Sindikati, Sindikat turizma i usluga Hrvatske i Sindikat Istre i Kvarnera, i njihovo članstvo, navodi se u otvorenom pismu upućenom potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, predsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju Grgi Iveziću i ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Mili Rukavini, jedini izlaz vide u provedbi žurne i kvalitetne privatizacije. Ona mora biti provedena tako da se zadrži tehnološka i teritorijalna cjelina "Jadrana". Svaka druga opcija, navode sindikalisti, izazvat će energičan otpor radnika.

Sindikalisti u otvorenom pismu traže od mjerodavnih dovođenje strateškog partnera koji će razvijati hotelijersku djelatnost i stvarati pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta.

Vladina Radna skupina za provedbu privatizacije crikveničkog Jadrana, opatijskih Liburnia Riviera Hotela i rapskog Imperijala sredinom je veljače odlučila da se započne postupak raspisivanja javnog natječaja za privatizaciju Jadrana po posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu uz preuzimanje dugova te tvrtke.

Tada je zaključeno da će se u Jadranu prije privatizacije točno utvrditi državne tražbine, a svakom od radnika, koji od te tvrtke potražuju ukupno više desetaka milijuna kuna, ponuditi isplata 60 posto ukupnog duga s uračunatim kamatama.

Ako dio radnika ne bi prihvatio takvo rješenje, obveze prema radnicima prenijele bi se na novog vlasnika, što bi bio i jedan od uvjeta u natječaju.

Vladina Radna skupina ocijenila bi ponude koje prispiju na natječaj, ali ako na natječaj ne bi prispjele ponude uglednih i kvalitetnih tvrtaka, privatizacija se ne bi provela nego bi se nastavio postupak restrukturiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙