FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 26. ožujka 2007.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a i bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak izjavio je jučer da će u Haagu svjedočiti za obranu generala Mladena Markača. Jarnjak je to najavio u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" odgovarajući na pitanja o neslaganjima braniteljskih timova optuženih hrvatskih generala. Braniteljske timove pozvao je da međusobno surađuju kako bi pobili tezu o zločinačkom pothvatu. Upozorio je da se tezama kojima se "Markača pokušava prikazati kao žrtvu, a Ivana Čermaka kao kriminalca" tužiteljstvo koristi kao argumentom protiv optuženika. Rekao je kako je svjedočenje u Haagu dogovorio sa samim Markačem te da će, ako ga se pozove, svjedočiti i u korist generala Ante Gotovine. Odluku Sudskog vijeća da odvjetnik Miroslav Šeparović, zbog mogućeg sukoba interesa, ne može zastupati Markača Jarnjak smatra nedopustivom. Ocijenio je i da za Markača ne bi bilo dobro da se brani sam, dodajući pritom kako na odluku optuženoga generala nitko ne može utjecati.

OSIJEK - Osječka Hvidra zatražila je jučer od Vlade da pokrene postupak razrješenja Mladena Bajića s dužnosti glavnog državnog odvjetnika zbog, kako drže, niza propusta u radu te narušavanja časti i dostojanstva Domovinskog rata i njegovih sudionika. Predsjednik osječke Hvidre Miljenko Kolobarić kazao je na konferenciji za novinare kako je Bajić "propustio pokrenuti postupke protiv brojnih vojnih i civilnih dužnosnika iz bivše Jugoslavije, koji su sudjelujući u agresiju na Hrvatsku počinile ratne zločine protiv civilnoga pučanstva i ratnih zarobljenika, kao i zločine genocida". Čelnik osječke Hvidre smatra kako je Bajić "potpuno zanemario svoju temeljnu dužnost" pokretanja postupaka protiv najistaknutijih počinitelja ratnih zločina iz redova agresorske JNA, priključenih joj paravojnih postrojbi i političkih struktura uspostavljenih na dijelovima okupiranog teritorija Republike Hrvatske od 1991-1997. godine.

ZAGREB - Predstavom "Zabune" A. Ayckbourna u režiji Mustafe Nadarevića sinoć je Satiričko kazalište "Kerempuh" proslavilo 43. rođendan. Naime, na današnji dan 1964. u Medulićevoj ulici grupa glumaca predvođena komediografom Fadilom Hadžićem izvela je prvu predstavu "Satirički kolaž". Nakon sedam godina kazalište "Jazavac" se preselilo u Ilicu 31 gdje reorganizira svoj rad a s vremenom dobiva dvije scene, Noćnu - kabaretsku i "Vidru" u Draškovićevoj ulici. Godine 1994. kazalište je preimenovano u "Kerempuh". Kroz 43 godine djelovanja kazalište je steklo veliku popularnost i afirmiralo nove autore, komediografe, angažiralo renomirane redatelje i formiralo vlastiti profesionalni ansambl.

ZAGREB - Tri su osobe poginule u naletu vlaka na automobil, sinoć oko 21 sat, nedaleko od Ivanić Grada, izvijestila je policija. Prema prvim podacima nesreća se dogodila kada je u mjestu Okešinec na automobil, najvjerojatnije "škodu feliciju", naletio teretni vlak koji je iz Kutine vozio u Zagreb. Sve tri osobe iz automobila na mjestu su poginule, kažu u policiji. Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu bez branika ili polubranika, koji je obilježen samo tzv. Andrijinim križom te svjetlosnim i zvučnim znakovima. Više podataka o nesreći policija će objaviti nakon očevida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙